Kaip darbų pradžioje pasakojo šio statinio griovimu užsiimančios įmonės „Statybų kodas“ direktorius Lauras Danys, griaunant „pastatas turi suvažiuoti į vidų“. Visus darbus žadama pabaigti iki šių metų pabaigos.

„Tuo mes pradedame naują erą Vilniuje, kuris nustoja krūpčioti ir eina į priekį. Mūsų tikslas – per šiuos metus nugriauti Profsąjungų rūmus. Suprantam, kad šis pastatas kelia daug sentimentų ir prisiminimų vilniečiams, bet įvykęs tarptautinis konkursas ir nauji ispanų architektai suprojektuos naują koncertų salę, daugiafunkcį centrą, kuriame vyks daug renginių ir kuris bus tikra Vilniaus miesto pažiba“, – pradėjus griauti pastatą kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Intensyviai vykstančius darbus stebi pro šalį praeinantys vilniečiai, o kad kai kuriems iš jų griūvantis pastatas kelia liūdesį įrodo prie darbovietę juosiančios tvoros paliktas laidotuvių vainikas. Kaip pastatas atrodo dabar, užfiksavo DELFI fotografas:

Primename, kad vietoje Profsąjungų rūmų iškils nacionalinė Koncertų salė. Rugsėjį geriausia architektūrine idėja išrinkta komandos iš Ispanijos „Arquivio architects“ darbas.

I vieta – „Arquivio architects“, Ispanija
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)