Apie tai informavo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas. Pasak jo, pastaruoju metu vyko daug susitikimų su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovybe.

Artimiausiu metu su ja turėtų būti pasirašyta bendradarbiavimo sutartis dėl Ukmergės pietvakarinio aplinkkelio ir tilto statybų. Techninis projektas esą bus rengiamas 2020–2021 metais, o statybos darbai įgyvendinti 2022–2023 metais.

Aplinkkelis prasidėtų tarp Pašilės ir Ukmergės pabaigos Vilniaus gatvėje ženklo. Šiuo metu toje vietoje nėra net kelio – tik miško proskyna.

Nors šiandien tai atrodo nerealu, pasak direktoriaus, darbai galėtų būti baigti 2023 metais. Nebent kažkas iš esmės pasikeistų valdžios struktūrose ir sugriautų šį sumanymą.

Kiti darbai, kuriuos atliktų Automobilių kelių direkcija, – kelio Ukmergė–Molėtai ruožo ir tilto per Šventosios upę kapitalinis remontas. Šis projektas turėtų būti rengiamas 2022 metais, o darbai įgyvendinti iki 2024-ųjų.

Savivaldybės administracijos „namų darbai“, pasak direktoriaus, – Kauno–Žiedo gatvių sankryžoje, prie „Senukų“, įrengiama žiedinė sankryža bei Linų gatvės dangos remontas.

„Darbai juda – jeigu niekas nepasikeis, turėsim išsvajotą mūsų aplinkkelį“, – informaciją rajono savivaldybės tarybos posėdyje pristatė D. Varnas.

Socialdemokratas Kazys Grybauskas priminė, kad ankstesniais metais buvo atliktas šio aplinkkelio techninis projektas, gal yra galimybė jį pastudijuoti?

D.Varnas sakė, kad savivaldybėje buvo rastas 2004 metais parengtas aplinkkelio ir naujojo tilto techninis projektas, kurį parodė Automobilių kelių direkcijai. Tačiau gavo atsakymą, kad jis bevertis, nes per tą laiką labai daug kas pasikeitė. Esą būtina projektuoti iš naujo, kas ir bus daroma.

Administracijos direktorius taip pat pristatė šiuo metu vykdomus kitus projektus.

Vilniaus gatvėje, prie „Vilko“, viešąsias erdves tvarko UAB „Revestus“. Atlikta darbų maždaug 23 proc. Jie turėtų būti baigti kitų metų balandį, bet galimas penkių mėnesių pratęsimas. „Revestus“ viešųjų erdvių darbus atlieka ir kitoje miesto pusėje, prie ligoninės. Čia jų atlikta maždaug 25 proc., o pabaiga taip pat numatyta kitų metų balandį.

Vyksta sunkiai išsijudinę Vasario 16-osios gatvės rekonstrukcijos darbai. Iki turgaus žadama darbus pabaigti iki kitų metų pavasario, o asfalto dangą pakloti dar šiemet. Viso projekto „A. Smetonos, Vasario 16-osios gatvių ir skvero šalia Klaipėdos gatvės Ukmergės mieste rekonstrukcija“ pabaiga – 2021-ųjų pavasaris.

Susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų tvarkymo Anykščių ir S. Daukanto gatvių daugiabučių kiemuose rangos darbus atlieka UAB „Ukmergės versmė“. Atlikta 70 proc. darbų. Juos žadama baigti kitų metų vasarą.

Užupyje, Vilniaus gatvėje, baigiami kloti nauji šaligatviai. Jų ilgis iš viso 1,440 km.

UAB „Ukmergės keliai“ darbus baigs šiais metais.

Baigiama Klaipėdos gatvės rekonstrukcija. Beveik baigta asfaltuoti iki sankryžos su Žiedo gatve. Darbai jau netrukus bus baigti.

Vyksta darbai gyvenvietėse. Rangos darbų konkursus laimėjusios įmonės šiemet baigs Taujėnų, Želvos, Siesikų miestelių viešosios infrastruktūros gerinimo ir plėtros projektus.

Direktorius pasidžiaugė, kad penktu bandymu pagaliau pavyko nupirkti rangos darbus Ukmergės centrinės aikštės rekonstrukcijai.

ES lėšomis finansuojamas projektas, kurio metu bus sutvarkyta Kęstučio aikštė, Draugystės skveras, Pilies parkas su prieigomis, atnaujintos Pilies ir Pakalnės, Vilniaus, Pirties gatvių atkarpos ir Vilkmergėlės pakrantės, turėtų prasidėti jau šį mėnesį.

Jo pabaiga numatyta 2021-aisiais. Darbų vertė 3,5 mln. Eur, o juos pavyko nupirkti už 3,1 mln.