Užsimaukšlinę respiratorius ir nešdami didžiulį plakatą senamiesčio be automobilių šalininkai lėtai judėjo Trakų gatvėmis. Akcijos dalyviai sulaukė įvairių gyventojų ir vairuotojų reakcijų. Nuolat automobiliais užtvindytos Karaimų gatvės gyventoja pasiūlė pakabinti protesto plakatą ant jos namo sienos, o vienas vyras, atvėręs automobilio langą, šūktelėjo, kad palaiko akcijos idėją, nes vairuoja hibridinį automobilį, tačiau buvo ir tokių, kurie tiesiog pasukiojo pirštą ties smilkiniu.

Apie automobiliais perpildytą Trakų senamiestį kalbama jau seniai, tačiau visuomenė pasigenda ryžtingų vietos valdžios sprendimų šiai situacijai pakeisti. Todėl dažno Trakų svečio fotoobjektyve atsiduria ne senoji Trakų architektūra, bet automobiliais užgrūsti gyventojų kiemai bei viešųjų erdvių vejos.

Tačiau net ir norintiems automobilius palikti Trakų prieigose tai padaryti gana sudėtinga, nes tam nėra pakankamai aikštelių, Trakuose neveikia viešojo transporto sistema.

„Pavargome nuo valdžios pažadų. Jau seniai kalbama, kad Trakai turės pėsčiųjų gatvę. Tačiau vis kartojama, jog turizmo sezonas prasidėjo, nebėra kaip keisti tvarkos. Tad akciją surengėme sezono pabaigoje, kaip žinią, jog per žiemą būtų galima nuveikti daug darbų, o apie naują tvarką visiems suprantamai paaiškinti“, – kalbėjo bendruomenės „Pozityvūs Trakai“ narė Dana Buinickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)