Ukmergės miesto tvarkymui, pasak seniūnės, Ukmergės rajono biudžete numatytos kelios atskiros eilutės. Į šią sąvoką įeina daugybė darbų – gatvių, šaligatvių valymas, žolės šienavimas, gėlių priežiūra ir daug kitų.

Seniūnė vardino, kad, pavyzdžiui, mieste kelių priežiūrai metams skirta 227 tūkst. 900 Eur. Šiems darbams priskirtas sniego valymas žiemą, laistymas per sausrą, šlavimas, žolės pjovimas palei kelius. Vidutiniškai mėnesiui numatyta suma – 18 tūkst. 900 Eur. Tiek, pasak seniūnės, tikrai nepakanka.

Neužtenka biudžete numatytos sumos ir gatvių apšvietimui. Tam šiemet numatyta 125 tūkst. 200 Eur.

Miesto aplinkos priežiūrai – 160 tūkst. Vidutiniškai mėnesiui – 13 tūkst. Eur. Šioms paslaugoms priskirti šienavimo darbai, gėlynų įrengimas ir priežiūra.

Pageidavimų, ką dar reikėtų mieste atlikti, iš ukmergiškių seniūnija išgirsta vis daugiau. Pavyzdžiui, kreipėsi miesto teritorijoje esančių sodų bendrijų nariai – norėtų, kad būtų šienaujami sodų teritorijoje esantys valdiškos žemės plotai.

Seniūnė pasakojo palaikanti ryšius su kolegomis iš kitų rajonų. Daugiausiai darbo klausimais bendrauja su kaimyninės Jonavos seniūnu. Darbą su juo pradėjo beveik tuo pat metu.

Ukmergės miesto seniūnija užima 20,45 kv. km plotą, o Jonavos – 10,64. Nors Jonava nėra kurortinis miestas, aplinkos priežiūrai čia skiriamas didžiulis dėmesys.

Jonavoje, kaip skelbiama šio miesto administracijos direktoriaus ataskaitoje, pernai miesto tvarkymui buvo panaudota 1 mln. 597 tūkst. Eur, o Ukmergės seniūnijoje – 739 tūkst. 507 Eur.

Imant vidutiniškai mėnesiui Jonavoje – 132 tūkst. 833, o dvigubai didesnėje Ukmergėje – 61 tūkst. 626.

Jonavos seniūnijoje dirba 5 specialistai, tiek pat ir Ukmergės seniūnijoje, kurios specialistams lyginant su Jonava atsakomybių priskirta daugiau.

Su kaimyniniais kurortiniais Anykščiais seniūnė sako lygintis nė nemėgino.

Savo pastabas dėl miesto aplinkos neretai išsako ir mūsų skaitytojai. Viena iš tokių – dėl smėliu užneštų gatvių.

Seniūnė atkreipia dėmesį, kad šiuo metu ne vienoje miesto gatvėje vyksta remonto darbai, taigi, natūralu, kad smėlis išsinešioja ir į kitas gatves. Kol vyksta darbai, gyventojus ragina būti kantrius.