Keleivių patogumui įrengta 14 naujų viešojo transporto stotelių: Bajoruose – Bajorai, Šaulio (abiem kryptimis); Bukiškyje – Aušros, Liepų; Tarandėje – Tomo Žebrausko, Kelpių, Juozo Kamarausko, Gegliškių; Vismaliukuose – Vismaliukai, Miškadvario, Inovacijų pramonės parkas; dvi stotelės „Pagal pareikalavimą“ ties Kairėnų–Vinciūniškių gatvių sankryža, rašoma pranešime.

Vilnius aktyviai ruošiasi rugsėjui – eismas tampa vis intensyvesnis, o po vasaros į miestą sugrįžta ir vis daugiau keliaujančių viešuoju transportu. Kaip kasmet, artėjant rudeniui ir natūraliai augant srautams, keleivių patogumui keičiame autobusų ir troleibusų tvarkaraščius bei maršrutų trasas, kad susisiekimas mieste būtų patogesnis – į maršrutus išvyks 14 proc. daugiau viešojo transporto, lyginant su vasara, jis bus talpesnis. Be to, net 49 proc. visų rudenį važiuosiančių autobusų ir troleibusų bus nauji. Įgyvendindami viešojo transporto tvarkaraščių pakeitimus atsižvelgėme ir į keleivių prašymus suderinti skirtingų maršrutų grafikus bei priderinti tvarkaraščius prie mokymo įstaigų pamokų laiko, popamokinės veiklos“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Liepos mėn. SĮ „Susisiekimo paslaugos“ jau antrą kartą pakvietė pačius keleivius teikti pasiūlymus rudens tvarkaraščiams. Įmonė iš viso sulaukė 174 pasiūlymų, iš kurių 86 – dėl tvarkaraščių, o likę 88 – dėl esamų maršrutų trasų korekcijų. Viešojo transporto organizavimo specialistai įvertino visus gautus keleivių pasiūlymus – nuo rugsėjo bus atsižvelgta į daugiau nei pusę prašymų, susijusių būtent su rudens tvarkaraščiais.

Iš viso Vilniaus gatvėmis nuo rugsėjo 1 d. darbo dienomis kursuos 188 troleibusai ir 404 autobusai, o savaitgaliais ir šventinėmis dienomis – 108 troleibusai ir 240 autobusų.

Autobusų maršrutų trasų pasikeitimai ir naujos stotelės

Nuo rugsėjo 1 d. keisis 5-ojo, 38-ojo, 52-ojo ir 57-ojo autobusų maršrutų trasos.

Dėl eismo organizavimo pakeitimų Geležinio Vilko–Ukmergės g. sankryžoje, keičiasi 5-ojo autobusų maršruto trasa. Autobusai, atvažiavę nuo Šeškinės kalno, važiuos Saltoniškių žiedu į Konstitucijos prospektą, tuomet suks į Linkmenų gatvę ir išvažiavę į Žalgirio gatvę, kelionę tęs įprastu maršrutu. Atgal autobusai važiuos įprasta trasa. Pasikeitus 5-ojo autobusų maršruto trasai, autobusai nestos stotelėje Saltoniškės (ties „Circle K“ degaline), tačiau papildomai stos stotelėse – Saltoniškės (Geležinio Vilko g. link tunelio) ir Šnipiškės.

Atsižvelgiant į veiklą plečiantį VšĮ „Šiaurės miestelio technologijų parką“, esantį Vismaliukų g., nuo rugsėjo 1 d. 38-ojo maršruto autobusai užsuks į Vismaliukus. Autobusai, važiuodami nuo Antakalnio, iš Šilėnų gatvės suks į Vismaliukų gatvę, kur apsukus ratą grįš į Šilėnų gatvę ir įprasta trasa važiuos iki stotelės Aukštoji Veržuva. Atgal autobusai važiuos tokia pačia trasa. Kursuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos šiose Vismaliukų g. naujai įrengtose stotelėse – Inovacijų pramonės parkas, Miškadvario bei Vismaliukai.

Taip pat keisis ir 52-ojo autobusų maršruto eismo organizavimas Tarandėje. Autobusai iš centro iki stotelės Tarandė kursuos įprasta trasa, o toliau suks į Tomo Žebrausko gatvę ir važiuos Kelpių, Juozo Kamarausko ir Gegliškių gatvėmis iki Kelmiškių stotelės ir į centrą grįš jau įprasta trasa. Pakeitus maršruto trasą autobusai nestos Tomo Žebrausko, Laidagaliai ir Pagrandos stotelėse link Putiniškių gatvės. Tačiau papildomai stos naujai įrengtose stotelėse – Tomo Žebrausko (Tomo Žebrausko g.), Kelpių (Kelpių g.), Juozo Kamarausko (Juozo Kamarausko g.) ir Gegliškių (Gegliškių g.).

57-ojo autobusų maršruto trasa pratęsiama iki Bukiškio. Autobusai, važiuodami iš Fabijoniškių, iki Daubų gatvės kursuos įprasta trasa, o toliau suks į Šaulio gatvę Bukiškio kryptimi bei važiuos Bičiulių, Sodų, Draugystės, Stadiono, Liepų gatvėmis ir vėl Bičiulių, Šaulio gatvėmis Fabijoniškių kryptimi, neužsukdami į Daubų, Riaubonių ir Vandenio gatves. Važiuodami pakeista trasa autobusai papildomai stos naujai įrengtose stotelėse – Šaulio (Šaulio g.), Aušros (Sodų g.), Liepų (Liepų g.) ir Bajorai (Mokslininkų g. Fabijoniškių kryptimi). Daubų stotelėje viešasis transportas nestos, autobusai stos už 145 m įrengtoje Šaulio stotelėje.

Dar viena naujiena, jog nuo rugsėjo 1 d. 114-ojo maršruto autobusai esant poreikiui stos naujai įrengtoje stotelėje „Pagal pareikalavimą“ ties Kairėnų–Vinciūniškių gatvių sankryža. Stotelės abiem kryptimis įrengtos patogesniam Gvazdikų gyvenvietės gyventojų susisiekimui viešuoju transportu. Keleiviams primenama, kad norint išlipti stotelėje „Pagal pareikalavimą“ reikia informuoti vairuotoją viešajam transportui dar stovint stotelėje prieš stotelę „Pagal pareikalavimą“ ir iš anksto prieiti prie autobuso ar troleibuso durų.

Nuo rugsėjo 1 d. taip pat keisis dviejų viešojo transporto stotelių pavadinimai. Stotelė Lietuvos edukologijos universitetas vadinsis Švietimo akademija, o stotelė Migracijos valdyba – Migracijos departamentas.

Su viešojo transporto pasikeitimais, kurie įsigalios nuo rugsėjo 1 d., keleiviai kviečiami susipažinti interneto tinklalapyje nuo rugpjūčio 26 d. Tvarkaraščių keitimo darbai viešojo transporto stotelėse bus pradėti taip pat rugpjūčio 26 d.

Informacija apie viešojo transporto darbą ir pakeitimus pateikiama interneto tinklalapyje, socialiniame tinklalapyje „Facebook“, mobiliaisiais telefonais (m.stops.lt) bei darbo valandomis teikiama telefonu (8 5) 210 7050.

Moksleiviai ir studentai keliauja pigiau

Primenama, kad studentai ir moksleiviai sostinės viešuoju transportu gali važiuoti pasinaudodami 80 proc. lengvata ir įsigyti 1, 5 dienų bei ilgesnės trukmės bilietus. 30 minučių ir 60 minučių e. bilietams, o taip pat – bilietams iš vairuotojo taikoma 50 proc. nuolaida.

Moksleiviai ir studentai pažymėjimus iš mokymo įstaigų įprastai gauna rugsėjui įpusėjus – dėl šios priežasties viešojo transporto kontrolieriai prasidėjus rudens sezonui tokias situacijas vertina lanksčiau. Tiesa, tiek moksleiviams, tiek studentams jau nuo rugsėjo pradžios būtina pasirūpinti pažymomis iš mokymosi įstaigų, o jei jų gauti rugsėjo 1 d. nepavyksta – pirmosiomis mėnesio dienomis turėti bent asmens dokumentą, kuriame nurodytas amžius.

Vaikai iki 7-erių metų amžiaus sostinėje viešuoju transportu gali keliauti nemokamai. Pirmų ketvirtų klasių moksleiviai sostinėje taip pat gali keliauti su viešojo transporto lengvata – pradinuko bilietu. Su juo moksleiviai visus metus važiuoja vos už 10 eurų, pateikę moksleivio pažymėjimą ar kitą galiojantį dokumentą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)