Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Tomas Balžekas pasakojo, kad įgyvendinant projektą palei Vilniaus gatvę liepoms pjauti leidimai buvo gauti. Vis dėlto medžius norėta ir siekta išsaugoti.

Deja, darbų eigoje paaiškėjo, kad to padaryti nepayks. Pagrindinė priežastis ta, kad buvęs ir būsimas aikštės lygiai – nevienodi. Buvęs lygis aukštesnis, o dabar bus apie pusmetriu žemesnis. Todėl medžių šaknys patyrė per didelį stresą ir statybos aikštelėje bandytos išsaugoti liepos pradėjo džiūti.

Pasak pašnekovo, parengus projektą liepaitės palei Vilniaus gatvę bus atsodintos.

Įgyvendinant šį projektą medžiai buvo kirsti ir Miškų gatvėje. Tačiau jiems leidimų pjauti net nereikėjo, nes augę uosialapiai klevai priskirti invaziniams.

Ukmergės žiniose“ esame skelbę apie skvero Vilniaus gatvėje rekonstrukcijos darbus. Jie apima aikštelę, kurioje yra Vilkmergės paminklas, aplinkines erdves bei už pašto pastato esančią Miškų gatvę.

Tvarkomose vietose bus įrengti šaligatviai, pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo vietos, naujas apšvietimas, nauja granito plokštės bei trinkelių danga. Ant grindinio išryškės Ukmergės seniūnijų žemėlapis su miestelių herbais bei jų atstumais.

Taip pat bus įrengtas naujas 3,5 m pločio pravažiavimas tarp Vilniaus ir Miškų gatvių, dengtas asfaltbetonio danga, kelio ženklai, šaligatviai.

Projektas finansuojamas ES lėšomis pagal investicijų veiklos programą „Miestų kompleksinė plėtra“.

Rangos darbus atlieka UAB „Revestus“ iš Vilniaus. Jų vertė – 856 460 Eur. Darbus baigti numatyta kitų metų balandį.