Trečiadienį Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir vicemeras Vytautas Mitalas apsilankė mokyklos statybvietėje. Su rangovais aptarta statybų eiga, atlikti ir dar planuojami darbai.

Generalinio rangovo bendrovės „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis pasakojo, kad padaryta jau nemažai: įrengti poliniai pastato pamatai, išbetonuotos rūsio konstrukcijos, hidroizoliacija ir apšiltinimas, pakloti rūsio kanalizacijos, šilumos ir lietaus nuotekų tinklai. Šiuo metu jau kyla pastato konstrukcijos, o lapkričio–gruodžio mėnesį planuojama pradėti dėti langus, taip pat įrenginėti pastato vidų.

Mokykloje bus ne tik įvairios laboratorijos, kompiuterių kabinetai, sporto salė, bet ir aktų salė su kostiumine ir grimerine, bus įrengta biblioteka, dailės studija, fotolaboratorija ir kt.

Švietimo sritį Vilniaus savivaldybėje kuruojantis V. Mitalas pastabėjo, kad pastačius šį priestatą mokiniams nebereikės mokytis dviem pamainomis, kaip iki šiol.

Baigus pastato statybas planuojama sutvarkyti ir aplinką: įrengti žaidimo-sporto zoną, sporto aikšteles, dviračių stoginę, taip pat atsiras kiemelis, kuriame vyks įvairūs mokyklos renginiai.

Statybas planuojama užbaigti 2020 metų vasarą.

Iš viso – penkios naujos mokyklos

Susitikimo metu R. Šimašius pasidžiaugė, kad mokyklos statyba Pašilaičiuose – tik pradžia. „Tai tik viena iš 5 mokyklų ar jų priestatų, kuriuos sostinėje ketiname pastatyti per artimiausius keletą metų. Mokyklų atnaujinimas ir statymas įgauna spartų ritmą, mokiniai ir jų tėvai – pasitikėjimą pozityviais Vilniaus ugdymo sistemos pokyčiais“, – sakė meras. Jis pabrėžė erdvių svarbą ugdymesi ir teigė, jog ir kitas atnaujinamas mokyklas bus mėginama perplanuoti jas labiau pritaikant šiuolaikiniams poreikiams.

Kitąmet taip pat bus pastatyta pradinė mokykla prie Balsių gimnazijos, priestatas Pavilnyje, šalia „Vilnies“ mokyklos, šiuo metu projektuojamas priestatas prie Joachimo Lelevelio inžinierijos gimnazijos Žirmūnuose, o Pilaitėje kitąmet žadama pradėti naujos mokyklos statybas.

Skaičiuojama, kad iš viso naujų mokyklų statyboms Vilniuje prireiks 32,2 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją