Sovietmečiu toks tiltas buvo suprojektuotas ir jau netgi buvo pradėtos statybos. Į ežerą, netoli pirties, buvo išpiltas gruntas, kad pagal galimybes pavyktų priartinti krantus ir taip sutrumpinti tilto ilgį. Tą vietą, kur buvo supiltas gruntas, miesto gyventojai juokais vadino „liežuviu“.

Kiek yra žinoma, buvo suprojektuotas vantinis tiltas su tvirtomis atramomis. Dėl šio projekto virė ginčai, esą jis netiko pilies fone. Dėl šios priežasties, o vėliau ir dėl finansinių kliūčių statybos buvo sustabdytos. Dar buvo sugalvota truputį atokiau nuo paplūdimio pastatyti gelbėjimo stotį, tačiau ši idėja buvo užmiršta. Taigi viskas taip ir liko...

Dabar kalbama, kad bus statomas tiltas, vedantis nuo Trakų Salos pilies iki Karvinės salos, kur kažkada buvo cerkvė. Šio projekto būtinybė kelia daug abejonių. O pėsčiųjų tiltas į miesto paplūdimį yra labai reikalingas. Jaunos mamos su vaikais vežimėliuose, močiutės su vaikaičiais mielai eitų šiuo tiltu į paplūdimį – nereikia automobilio, be to, tai labai patogu. Kai palei Totoriškių ežerą įrengs dviračių taką, tilto poreikis taps dar akivaizdesnis.

Kviečiu Trakų gyventojus palaikyti tilto, vedančio į paplūdimį prie Totoriškių ežero, statybą, o Trakų rajono savivaldybę apsvarstyti šį klausimą.