Skaitytojai taip pat teigė jaučiantys nemalonų nuotekų kvapą.

Tuomet DELFI kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą, iš kur buvo gautas atsakymas, jog apie problemą žinoma ir yra paimti mėginiai vandens tyrimui.

Šiandien Aplinkos apsaugos departamentas informavo: paimtų pirminių mėginių rezultatai parodė, kad viršnormatyvinių viršijimų nustatyta nebuvo. Vis dėlto paaiškėjo kitas įdomus dalykas – nuotekos į vandenį leistos savavališkai.

„Atlikus tyrimą nustatyta, kad į UAB „Grindos“ paviršinių nuotekų tinklus iš įmonės UAB „ST PRIEŽIŪRA“ statybvietės (adresu Utenos g. 41A, Vilnius) savavališkai, t. y. neturint sutikimo, buvo išleistas statybvietėje susikaupęs gruntinis vanduo. Išleidžiamas vanduo turėjo smėlio ir molio priemaišų, kurios teršė suspenduotomis dalelėmis Neries upės vandenį. UAB „ST PRIEŽIŪRA“ statinio techninės priežiūros vadovas patrauktas administracinėn atsakomybėn, jam surašytas protokolas su administraciniu nurodymu pagal ANK 316 str. 4 d., skirta pusė minimalios baudos – 70 eurų. Taip pat jis buvo įpareigotas nutraukti vandens išleidimą į paviršinių nuotekų tinklus. Apie įtariamą taršos šaltinį pranešė UAB „Grinda“ atstovai“, – rašoma Aplinkos apsaugos departamento atsakyme DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)