Eilės prie kovinių ginklų ekspozicijos ir šaudyklos nudriekė nuo pat šventės pradžios. Karių savanorių palapinės greitai tapo vienu iš pagrindinių šventės traukos centrų.

Miesto širdyje – Trakų rajono savivaldybės skvere – iškilusios kariškos palapinės viliojo šventės dalyvius pažiūrėti ir pačiupinėti karių ginklus ir ekipuotę, išbandyti akies taiklumą šaudykloje, rankos tvirtumą – linksmoje kario bato sviedimo rungtyje. Patys ištvermingiausi dalyviai įveikė kliūčių ruožą, o patys stipriausi – sliuogė perkėlos lynu.

Technikos entuziastai turėjo galimybę pasibandyti vietą prie sunkvežimio Mercedes Unimog vairo. Smalsūs lankytojai buvo apdovanoti spalvingais kariškais suvenyrais. Šventės dalyvių linksmas šurmulys prie kariškų palapinių netilo ligi pat vakaro – šaudymo entuziastai į šaudyklą grįžo vėl ir vėl. Azartiškiausi lankytojai – kario uniformą prisimatuojančios gausios mažųjų lankytojų gretos.

Bordo spalvos beretėmis pasipuošę Trakų kariai savanoriai viešuose renginiuose – įprasti dalyviai, pristatantys ir populiarinantys tarnybą. Kariai savanoriai – aktyvioji Trakų bendruomenės dalis. Tai pilietiški Trakų ir apylinkių gyventojai, kurie laisvu laiku atlieka ginklo pareigą Tėvynei, o tarnybos įspūdžiais pasidalina su savo kaimynais.

Trakų kuopos atsakomybės rajonas – Trakų ir Elektrėnų rajonai. Kuopos gretose – kariai daugkartiniai kariuomenės Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybų dalyviai ir prizininkai, kurie dėl aukščiausio įvertinimo rungiasi KASP etape, vyksiančiame šį mėnesį kariuomenės centriniame poligone Pabradėje.