Šimtametė vandens saugykla Liepkalnyje išsiskiria unikalia konstrukcija ir neįtikėtina akustika: aidas joje atsikartoja 5-6 kartus, o didžiulę 5 metrų gylio apskritą patalpą dengia kolonomis paremtas įspūdingas skliautinis kupolas.

Liepkalnio vandens saugykloje apsilankę miestiečiai turės galimybę išgirsti ne tik savo pačių aidą, bet ir specialiai šiai dienai skirtus saksofonų kvarteto „Katarsis4“ muzikinius pasirodymus, kurie laviruos tarp struktūriškai laisvų improvizacijų, akademinės muzikos bei lietuvių liaudies muzikos motyvų. Muzikinę dalį papildys videomenininko Nido Kaniušo šviesų ir vaizdo instaliacijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Prieš pasirodymus įdomiausiais faktais apie miesto vandentiekį nuo ištakų iki šių dienų Liepkalnio vandens saugykloje dalinsis istorikas ir senojo Vilniaus tyrinėtojas, knygos „100 istorinių Vilniaus reliktų“ autorius Darius Pocevičius bei „Vilniaus vandenų“ darbuotojai.

Ne mažiau įspūdinga ir istorinė Sereikiškių vandenvietė Bernardinų sode, kurioje iki šiol veikia pirmoji Vilniaus vandentiekio siurblinė. Nuo jos 1914 metais ir prasidėjo Vilniaus centralizuoto vandentiekio istorija.

Sereikiškių vandenvietėje bus galima apžiūrėti ne tik veikiančią siurblinę, Vandentiekio istorijos muziejaus eksponatus, bet ir specialiai šiai progai surengtą specializuotos autotechnikos parodą. Apie Vilniaus vandentiekio pradžią, istoriją bei dabar tiekiamo vandens kokybę ir jos kontrolę pasakos „Vilniaus vandenų“ darbuotojai, Geriamojo vandens laboratorijos specialistai.

Lankytojai laukiami šeštadienį, gegužės 4 dieną, nuo 12 iki 17 val., Liepkalnio vandens saugykloje adresu Liepkalnio g. 20 ir Bernardinų sode esančioje Sereikiškių vandenvietėje adresu Maironio g. 12 (įėjimas pro vartus iš Šv. Brunono Bonifaco g.), Vilniuje.

Pasakojimais ir istorijomis abiejose vietose bus dalinamasi lauke tiksliai kas valandą: 12, 13, 14, 15 ir 16 valandomis. Po jų lankytojai bus kviečiami apžiūrėti objektų.

Apsilankymas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)