Padovanoti knygas tiems, kurie jų išties geidžia, tačiau negali sau leisti įsigyti, „Europa“ kviečia balandžio 9–19 dienomis, kai prekybos centre vyks „Knygų dienos“. Norimas paaukoti knygas vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami atnešti į „Knygų dienų“ erdvę, esančią pirmajame „Europos“ aukšte, kur bus įrengtos joms skirtos lentynos. Lankytojai taip pat kviečiami dovanoti ir visai naujas knygas, kurių galės įsigyti vietoje. Visiems, padovanojusiems knygą, akcijos partneris knygynų tinklas „Vaga“ dovanos 20 proc. nuolaidą naujajai, rašoma pranešime spaudai.

Pasak „Europos“ generalinės direktorės Rasos Vileikytės, tokia socialine akcija prekybos centras siekia paskatinti ir plėtoti dalinimosi kultūrą, kuri ypač svarbi siekiant darnios visuomenės, ir prisidėti prie regionų gyventojų švietimo bei laisvalaikio.

„Knygos – neatsiejama edukacinio proceso, taip pat ir kokybiško laisvalaikio dalis. Nors atrodytų, kad šiandien skaitymo malonumas prieinamas visiems, deja, mažesnių miestų bendruomenės knygų stokoja. Tuo tarpu gausūs „Europoje“ įsikūrusio knygyno „Vaga“ lankytojų srautai byloja, kad pasidalinti išties turime kuo. Siekdama skaitymą paversti prieinamu kiekvienam, šiandien „Europa“ kviečia dalintis – padovanoti jau perskaitytą knygą ar nupirkti ir paaukoti naują“, – sako R. Vileikytė.

Savo ruožtu visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pasakoja, kad šiuo metu organizacijos kuruojamiems dienos centrams trūksta įvairaus žanro knygų, todėl kviečia padovanoti ne tik vaikiškos, bet ir suaugusiems skirtos literatūros.

„Esame labai dėkingi „Europai“ už kilnią iniciatyvą ir tikime, kad prekybos centro lankytojų padovanotos knygos reikšmingai praturtins vaikų dienos centrų knygų lentynas. Visų pirma gręžiamės į mažesnius miestus ir miestelius, kur labiausiai trūksta mokyklinio amžiaus vaikams skirtų knygų – ne tik grožinės pradinukams ir paaugliams skirtos literatūros, bet ir edukacinių leidinių: įvairių žinynų, atlasų, mokomosios literatūros. Ne išimtis ir suaugusieji, dienos centrus lankančių vaikų tėvai, kurie savo laisvalaikį taip pat nori sieti su skaitymu. Būtų puiku, jei, atlydėję vaikus į dienos centrą, ir tėvai jame rastų jiems naudingos literatūros. Juk mažuose miestuose ir miesteliuose „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrai yra vietos, apie kurias buriasi ne tik vaikai, bet ištisa kaimo ar miestelio bendruomenė“, – sako R. Dičpetrienė.

Visos per „Knygų dienas“ prekybos centre „Europa“ surinktos knygos bus surūšiuotos pagal turinį ir atitinkamai paskirstytos dienos centrams pagal poreikį. Šiuo metu organizacija „Gelbėkit vaikus“ kuruoja 47 vaikų dienos centrus visoje Lietuvoje.

Socialinė akcija – ne vienintelė iniciatyva, kurios „Europa“ imasi „Knygų dienų“ metu. Balandžio 9–19 dienomis prekybos centre taip pat vyks įvairūs renginiai, bus taikomos nuolaidos knygoms ir specialūs pasiūlymai. Reikšmingu „Knygų dienų“ akcentu taps iš knygų sukurtos meninės instaliacijos pristatymas „Europos“ lankytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)