Vilnius kasmet skiria vis daugiau investicijų ir dėmesio dviratininkams. Dviratis tapo patogia susisiekimo alternatyva mieste. Pernai sostinėje įrengta ir atnaujinta beveik 20 km dviračių takų, o šių metų planai dar ambicingesni – numatyta tiesti daugiau kaip 30 km takų ir jų jungčių visame mieste. Per artimiausius metus Žirmūnų rajone ir kitose miesto vietose atsiras svarbios jungtys, kuriomis bus galima saugiai ir patogiai dviračiu pasiekti Eurovelo trasą, vedančią į miesto centrą ar nuvykti į Vingio parką“, – sako Anton Nikitin, Susisiekimo dviračiais Vilniaus mieste projekto komandos vadovas.

Šioje tako atkarpoje bus paklotas raudonas asfaltas, įrengtas naujas dviračių tako apšvietimas, šaligatviai, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Tiesiamas dviračių takas Kareivių gatvėje

Šiemet rekonstruojant Kareivių – Verkių gatvių sankryžą taip pat bus nutiestas naujas daugiau kaip pusės kilometro ilgio dviračių takas ir įrengtas šaligatvis. Naujas takas susijungs su dviračių taku, einančiu palei Verkių gatvę. Šiemet bus baigtas tiesti naujas daugiau kaip kilometro ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas Žirmūnų gatvėje, nuo Šilo tilto link Kareivių gatvės.

Per artimiausius kelerius metus siekiama baigti formuoti nenutrūkstamą ir patogų pagrindinių dviračių trasų tinklą, bei užtikrinti žymiai saugesnį ir malonesnį susisiekimą dviračiu miesto urbanizuotoje dalyje. Šiemet planuojama tiesti daugiau kaip 30 km jungčių – abejose Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., taip pat pradėti darbus Žalgirio, Rinktinės, Širvintų, Giedraičių, Kernavės gatvėse, Kareivių bei Žirmūnų g., Naujamiestyje – Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Tiesiamas dviračių takas Kareivių gatvėje

Pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 800 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Šiemet taip pat planuojama įrengti dar bent kelis šimtus. Skaičiuojama, kad bendros investicijos į dviračių ir dalies pėsčiųjų infrastruktūros gerinimą šiemet sieks apie 7 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)