Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ kartu su Vilniaus kino biuru parengtas turistinis maršrutas „Vilnius kino ekrane“ (angl. „Vilnius On Screen“) miesto svečiams ir gyventojams pristato ne tik garsius Vilniuje nufilmuotus filmus ir TV serialus, bet ir atskleidžia daugiau užkulisių paslapčių, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naujasis turistinis maršrutas pakvies keliauti filmų ir garsių aktorių pėdsakais: užsukti į Vilniaus universiteto biblioteką, kurioje Helen Mirren filmavosi įspūdingose filmo „Jekaterina Didžioji“ scenose, apsilankyti atmosferiniuose Senamiesčio kiemeliuose, virtusiuose dekoracijomis istorijai apie garsųjį Džeką Skerdiką, pasivaikščioti Vilniaus universiteto Botanikos sodo Japoniškame sode, „suvaidinusiame“ tikrąją Japoniją filme „Tokijo teismas“, ar paragauti mėsainių, kuriuos išgyrė „Karo ir taikos“ aktorė Lily James.

„Viso pasaulio kino gerbėjai kaip piligrimai keliauja į vietas, kuriose buvo nufilmuoti jiems patinkantys filmai – tai puiki turistų traukos tema, kurią siekiame išnaudoti pristatydami naująjį turistinį maršrutą. Vilnius tikrai turi ką parodyti: miestas jau tapo mėgstama tokių studijų kaip HBO, „Netflix“, „National Geographic“, „SkyTV“ filmų aikštele, čia nuolat filmuojasi pasaulinio garso aktoriai“, - sako Inga Romanovskienė, „Go Vilnius“ direktorė.

Įspūdingas Senamiestis, visiškai kitokia priemiesčių architektūra, gamtos įvairovė paverčia Vilnių tobula lokacija ir kostiuminėms dramoms, ir šiuolaikiškiems filmams. Šie privalumai ir profesionalūs Lietuvos kino srities specialistai į Vilnių pritraukia vis didesnio kalibro projektus, į kuriuos įsijungia vis daugiau vietos žmonių. Pavyzdžiui, kuriant serialą „Dirigentas“ pirmą kartą Lietuvos kino istorijoje tokio dydžio produkcijos bendragamintojais tapo Lietuvos įmonė ir šiame seriale 90 proc. aktorių buvo lietuviai.

Turistinis maršrutas „Vilnius On Screen“ yra išleistas anglų kalba. Leidinį galima nemokamai skaityti internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)