„Prieš gerą savaitę paskelbėme, jog Vilniuje važiuos pirmieji elektriniai autobusai, o šiandien ir vėl turime gerų naujienų apie sostinės viešojo transporto atnaujinimą – patvirtintas dar 10 naujų autobusų pirkimas. Iki kitų metų sostinės autobusų parką papildys iš viso 135 nauji autobusai, tad tikiu, kad gausėjant raudonų autobusų būriui vis daugiau miestiečių savo kelionėms rinksis viešąjį transportą“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Planuojama, jog iki 2020 m. sostinės autobusų parkas pasipildys iš viso 135 naujais autobusais – 5 elektra varomų ir 10 mažos talpos dyzelinių autobusų pirkimų sutartys jau pasirašytos, o 70 hibridinių (20 triašių ir 50 dviašių) ir 50 triašių suspaustomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų dar bus perkami. Įgyvendinus šį ambicingą sostinės viešojo transporto atnaujinimo etapą, parke neliks senesnių nei 7 metų autobusų, o Vilnius taps kone jauniausią autobusų parką turinčia ES sostine.

10 dviašių „Isuzu Novociti Life“ autobusų iš viso talpins 590 keleivių. Kaip ir kiti sostinės naujieji autobusai, jie bus raudonos spalvos. „Isuzu Novociti Life“ autobusuose veiks nemokamas belaidis internetas, tiek autobusų išorėje ir salono viduje bus įrengtos vaizdo kameros, taip pat – modernios vėdinimo ir šildymo sistemos. Savo išmaniuosius įrenginius keleiviai galės įkrauti pasinaudodami specialiomis USB jungtimis.

„Sparčiais žingsniais įgyvendiname trečiąjį sostinės viešojo transporto parko atnaujinimo etapą. Baigę numatytus elektrinių autobusų bei naujų mažos talpos dviašių autobusų pirkimus, ruošiamės naujausių hibridinių modelių testavimui, po kurio bus vykdomas ir hibridinių autobusų pirkimas“, – sako UAB „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas.

Sostinėje jau važiuoja beveik 300 naujų viešojo transporto priemonių – 250 autobusų ir 41 troleibusas. Trečiąjį sostinės viešojo transporto atnaujinimo etapą, įsigyjant dar 135 naujus autobusus, planuojama įgyvendinti iki 2020 metų.