Pasak savivaldybės administracijos vadovo Povilo Poderskio, trimatis modelis bus naudojamas miestui planuoti ir projektuoti, internete bus galima matyti ne tik esamą miesto vaizdą, bet ir priešprojektinius pasiūlymus.

„Mes jį naudosime miesto planavimui, projektavimui, galėsime sudarinėti miesto panoramas, vertinti, kaip atrodo ir įsipiešia nauji pastatai į tas panoramas“, – BNS sakė P. Poderskis.

„Mums labai svarbu, kad iš visų keturių pusių gausime visą aplinką ir informaciją, tai bus naudojama analizuojant ir projektuojant savivaldybės infrastruktūrą, įvairius pastatus, taip pat identifikuosime pakankamai nemažai problemų, susijusių su dabartine infrastruktūra“, – pridūrė jis.

Pagal sutartį „MGGP Aero“ paslaugas teiks iki 2020 metų gegužės, o 3D modelį planuojama turėti šią vasarą.

Pasak P. Poderskio, ateityje sistemą ketinama tobulinti.

„Perspektyvoje bus galima visus kelio ženklus tokiu būdu suinventorizuoti ir priimti dėl jų vienokius ar kitokius sprendimus. Jei kalbame apie šaligatvių kokybę, mums būtų gerai sužinoti, kiek ir kur stovi tokių kliūčių. Tai mes nuskenuojame tą miestą ir tas vietas identifikuodami galime sistemiškai šalinti, tvarkyti“, – teigė P. Poderskis.

Šiuo metu trimatį miesto modelį turi Panevėžys.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)