Lietuvos automobilių kelių direkcijos užsakymu realizuojamas pėsčiųjų ir dviračių tako statybos projektas. Naujas kelių infrastruktūros objektas tiesiamas nuo Ažulomio iki Šalčininkėlių. Bendras jo ilgis 3,875 km. Tako plotis yra 2,5 m., danga – asfaltas. Naujai tiesiamas takas sujungs prie Naujakiemio, Šalčininkėlių, Ragožiškių ir Zavišonių esamas atkarpas, tokiu būdu dviračiu arba kita bemotore transporto priemone gyventojai galės nusigauti iš Šalčininkų į Zavišonis.

Vykdant tako statybos darbus bus šalinami želdiniai, kurie trukdys įgyvendinti projektinius sprendinius. Taip pat bus atliktas paviršinio vandens nuvedimas. Eismo saugumui užtikrinti numatyta pastatyti kelio ženklus, signalinius stulpelius, vietomis – kelio atitvarus, apsauginės tvorelės.

Šalčininkų r. sav. nuotr.

Pėsčiųjų ir dviračių tako įrengimas skatins gyventojų judėjimą ne tik pėsčiomis ar dviračiais, bet ir kitomis bevariklėmis transporto priemonėmis, prisidės prie oro taršos mažinimo.

Darbus atlieka UAB „Sostinės gatvės“, Numatoma darbų pabaiga – 2019 m. rugsėjo 15 d.

Kelio ruože Naujakiemis – Šalčininkėliai vairuotojai turi būti itin atidūs ir vadovautis laikinais kelio ženklais, čia dirba statybinė technika, ribojamas greitis.