Europos krypčių rinkodaros apdovanojimai yra pasaulinių apdovanojimų „Routes Marketing Awards“, laikomų reikšmingiausiais aviacijos rinkoje, dalis. Šie apdovanojimai organizuojami daugiau kaip 20 metų, jų nominantus ir laimėtojus – oro uostus ir kryptis – renka oro bendrovių atstovai, atsakingi už skrydžių planavimą. Ankstesnių metų „Routes Marketing Awards“ laimėtojus rinko tokių oro bendrovių, kaip „Virgin Australia“, „Norwegian“, „Air Canada“ ir kitų atstovai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Jau vien tai, kad pirmą kartą patekome į šių apdovanojimų galutinį nominantų sąrašą yra didelis pasiekimas ir įvertinimas. Tai leidžia pagrįstai teigti, kad Vilniaus vykdomi rinkodaros veiksmai vis labiau pastebimi tarptautinėje arenoje. Siekiant gerinti tarptautinį susisiekimą ypač svarbu, kaip miestas save pristato ir kaip yra matomas – tai užtikrina patekimą į oro bendrovių akiratį ir palengvina bendradarbiavimą su jomis“, – teigia „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Pasak jos, didesniam miesto žinomumui didelę įtaką turėjo praėjusiais metais vykdyta drąsi ir kūrybiška „Vilniaus – Europos G taško“ reklama, atkreipusi viso pasaulio dėmesį į Vilnių. Statistikos departamento duomenimis, 2018 m. Vilniuje apsistojo 12 proc. daugiau turistų, lyginant su 2017-aisiais, o turistų nakvynių skaičius padidėjo 11 procentų.

Taip pat nuosekliai įgyvendinamos priemonės, skirtos pritraukti užsienio verslo organizacijų ir talentų dėmesį, parodyti, kad jie yra laukiami Vilniuje ir kokių privalumų čia gali rasti. Vienas tokių – projektas „Workation“, siūlęs „pasimatuoti“ gyvenimą ir darbą Vilniuje: norinčiųjų dalyvauti paraiškų sulaukta iš daugiau kaip 30 šalių. Itin pasiteisino užsieniečiams skirtas skaitmeninis įrankis „Relocation Guide“ ir reguliarūs seminarai „Welcome to Vilnius“, palengvinantys įsikūrimą Vilniaus sostinėje.

Be tarptautinį Vilniaus žinomumą didinančių kampanijų, I. Romanovskienės teigimu, taip pat labai svarbus nuoseklus ir nuolatinis bendradarbiavimas su oro uostu, kad Vilnius taptų patrauklesnis oro bendrovėms. Pavyzdžiui, naujausias bendro šalies ir miesto organizacijų darbo pasiekimas – šiemet nuo gegužės mėnesio pradedami nauji tiesioginiai skrydžiai tarp Vilniaus ir Londono, kuriuos vykdys Lenkijos oro linijos „LOT Polish Airlines“.

Europos krypčių rinkodaros apdovanojimų laimėtojai paaiškės balandžio 9 dieną ir pateks į patraukliausių pasaulio krypčių rinkimus („World Routes 2019 Marketing Awards“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)