Atlydžio metu net ir į menkiausius asfalto plyšelius įsiskverbęs vanduo vėliau užšąla, o šaldamas ir plėsdamasis sutrupina asfalto dangą, prisideda intensyvus transporto eismas ir galiausiai susiformuoja 8-10 cm siekiančios duobės. Sostines gatves prižiūrinti bendrovė „Grinda“, atsakinga už gatvių priežiūrą centriniame, pietiniame ir rytiniame miesto rajonuose, avarines duobes miesto gatvėse aktyviai remontuoti šiemet pradėjo jau sausio pabaigoje.

„Esame pasiruošę intensyviam pavasario darbų sezonui. Duobių taisymo darbus spartina ne tik didesnės darbuotojų pajėgos, bet ir pradedančios veikti asfalto gamyklos. Pirmenybė teikiama pagrindinėms gatvėms, kuriomis vyksta intensyviausias transporto judėjimas. Sutvarkius šias gatves, tvarkomos ir šalutinės rajono gatvės. Gyvenamųjų namų kiemų dangų remontas prasidės vėlyvą pavasarį“, – sako bendrovės direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Šaltuoju metų laiku, kol neveikia asfalto gamyklos, sparčiam avarinių duobių tvarkymui naudojami asfalto mišiniai, kurį nedideliais kiekiais pasigamina pati bendrovė. Tokiu būdu duobės miesto gatvėse taisomos iki kovo pabaigos, vėliau gatvės bus remontuojamos ištisinio asfaltavimo būdu.

Pastebėjus avarines, gilias duobes prašoma nedelsiant pranešti UAB „Grinda“ visą parą dirbančiam informacijos valdymo centrui tel. 1355, arba duobes pažymėti „Waze“ programėlėje. Taip pat apie problemą operatyviai galima pranešti mobiliąja programėle „Tvarkau Vilnių“. Ši programėlė leidžia pridėti nuotrauką, visa informacija netrukus adresuojama tiesiogiai už ją atsakingiems specialistams. Taip pat ir „Grinda“ specialistai, gavę pranešimą apie avarinę duobę, jei gatvę priklauso remontuoti ne jiems, praneša už tai atsakingai bendrovei.

Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje yra apie 2000 gatvių, dalį jų – apie 1600 km – prižiūri Vilniaus savivaldybė. Už kitų gatvių priežiūrą atsakinga Lietuvos automobilių kelių direkcija, gyventojų ir sodininkų bendrijos, nekilnojamojo turto plėtotojai, kiti juridiniai ar fiziniai asmenys.