Savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ yra parengusi kvartalų energinio efektyvumo didinimo galimybių studiją. Joje savivaldybės teritorija buvo padalinta į 443 kvartalus (7467 namai), atliktas išsamus jų vertinimas pagal įvairius kriterijus ir atrinkti 29 kvartalai su 755 daugiabučiais, kuriems būtina atnaujinti.

Atrenkant kvartalus, atsižvelgta ir į strategines miesto plėtros ir vystymo kryptis, siekį keisti apleistų buvusių pramonės objektų teritorijų veidą centrinėje miesto dalyje, formuoti modernų miesto vartų įvaizdį.

Atrankoje taikytas daugiakriterinis vertinimo metodas – kvartalų pastatų energinis efektyvumas, poveikis aplinkai, socialinė ir demografinė situacija, kvartale atnaujintų daugiabučių gyvenamųjų namų bei šilumos tinklų apimtis. gatvių ir viešųjų erdvių apšvietimo tinklų ir susisiekimo komunikacijų būklė.

Programa kiekvienais metais bus peržiūrima ir, atsižvelgiant į kvartaluose esančių daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojų iniciatyvą, gali būti papildoma naujais kvartalais.

Tik startavusiame Vilniaus miesto savivaldybės puslapio interaktyviame kvartalų žemėlapyje, gyventojai gali rasti visą aktualią informaciją apie savo namą. Taip pat yra informacija, ar namui priskirtas pirmenybinis statusas renovacijos sąraše.

Su atlikta galimybių studija galima susipažinti čia.

Vilniaus miesto interaktyvus žemėlapis čia.