Snieglentininkas bei slidinėjimo reikmenų parduotuvės „BoardSports” įkūrėjas Jonas Kriščiūnas pasakoja, kad šiandien Liepkalnyje susirinkusieji gali pasidžiaugti ne vienu profesionalių sportininkų atliktu triuku: „Šiandien pasirinkome neįpareigojančią ir nevaržančią nuotaiką. Jei būtume organizavę rimtas varžybas, jos, kaip žinia, dažnai užsitempia, tuomet būtų tekę lūkuriuoti žiūrovams.”

Snieglenčių sporte – tikras proveržis

J. Kriščiūnas pasakoja, kad norint kuo labiau sudominti festivalio lankytojus, buvo nuspręsta Liepkalnio slidinėjimo parke surengti snieglenčių sporto profesionalų šou. „Šiandien čia įsikūrėme ir norime parodyti bei supažindinti visus su šiuo sportu bei jo kultūra. Mūsų palapinėje galima išbandyti ir lentas, pakalbinti tuo užsiiminėjančius sportininkus, užduoti norimus klausimus”, – sako pašnekovas.

Anot J. Kriščiūno, šiandien pilnas parkas gerų sportininkų, kurie ne tik pademonstruos savo geriausius triukus pagrindinio pasirodymo metu, bet ir po jo. „Norime įkvėpti žmones, kurie šiandien ateina į Liepkalnio parką, kad jie norėtų čiuožti, kad atsipalaiduotų, ko nors išmoktų, galbūt net patys pabandytų padaryti kokį nors triuką”, – teigia pašnekovas.

Pats Jonas pasakoja, kad Lietuvoje jis buvo vienas iš pirmųjų, susidomėjusių snieglenčių sportu. Dabar J. Kriščiūnas tikina, kad Lietuvoje įvyko tikras snieglenčių, slidžių sporto proveržis, o to priežastimi galima laikyti ir Liepkalnio slidinėjimo parką: „Žmonių, kurie mėgsta slidinėti, yra tikrai labai daug, profesionalų, žinoma, mažiau. Bet manau, kad jų pakankamai, kiekvienais metais atsiranda ir vis naujų veidų.

Dabar mūsų Liepkalnio parkas atitinka visus reikalavimus ir jame gali užaugti ne viena sienglenčių žvaigždė, profesionalūs sportininkai. Slidinėjimo sezonai tik ilgėja, todėl galima mėgautis šia pramoga.”

Profesionalai – „nurauti” žmonės

Pasak J. Kriščiūno, norint tapti profesionaliu slidinėjimo sportininku, pirmiausia reikia būti šiek tiek „nurautu” žmogumi – jį turi dominti individualus ir netradicinis, ekstremalesnis sportas: „Būtent tokią dieną, kaip šiandien Liepkalnyje, mūsų suorganizuotas renginys taip pat gali tapti jauniems slidinėtojams įkvėpimu siekti profesionalios karjeros.

Kartais yra klausiama, ar snieglenčių sportą galima apskritai laikyti sporto šaka. Žinoma, kad taip. Nors šis sportas dažnai prasideda tiesiog pramogaujant draugų rate, tačiau laikui bėgant tai gali virsti rimtu sportu.”

J. Kriščiūnas patikino, kad slidinėjimas tiek slidėmis, tiek snieglentėmis yra ne tik puiki pramoga, tačiau ir teigiamas emocijas dovanojanti veikla. Anot pašnekovo, slidinėjimas ilgainiui kai kam tampa ir gyvenimo būdu: „Tai stilinga ir ekstremali žiemos pramoga. Tai gyvenimo būdas, kuris pakeičia tavo požiūrį į draugus, į gyvenimą bei laisvalaikį.”

Visą festivalio programą rasite ČIA.

Daugiau festivalio nuotraukų:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)