Joje – trys ukmergiškės, nusprendusios įgyvendinti savo idėjas, susijusias su smagiu ir sportišku laiko praleidimu. Tokia galimybė atsirado sumanius projektą ir gavus paskolą iš Europos Sąjungos finansinių fondų.

Naujos aktyvaus laisvalaikio erdvės duris atvėrė Vasario 16-osios gatvėje 31, antrame aukšte. Šiame pastate daug metų buvo įsikūrusi spaustuvė.

Viena iš „Pramogų korporacijos“ narių Deimantė Markevičiūtė pasakojo, kad čia ukmergiškių laukia jaukūs renginių, susitikimų su draugais kambariai, erdvės, kur galima švęsti gimtadienius, kitas progas. Ketinama vaikams pasiūlyti įvairių edukacijų. Galima tiesiog susirinkti pabendrauti prie puodelio arbatos, siūloma įvairiausių stalo žaidimų.

„Erdvės skirtos visiems – ir vaikams, ir senjorams. Labai laukiame šeimų su vaikais, įstaigų kolektyvų“, – kviečia Deimantės mama Svetlana.

Įsigyti du stalo futbolo įrenginiai, skirti šio žaidimo meistrams ir norintiesiems jo išmokti. Planuojama rengti stalo futbolo turnyrus, kurių laimėtojų lauks prizai.

Mėgstantieji fotografuotis čia pat galės tai daryti prie kambarį puošiančios grafičio sienos. Tai, pasak Deimantės, – Lietuvoje porą metų gyvenančio savanorio iš Rumunijos Aleksandro piešinys.

Viena įdomiausių naujovių Ukmergėje – šiose patalpose įrengtas lazerių labirintas. Tai dažasvydį primenanti pramoga, tik vietoje dažų kamuoliukų naudojamos lazerio kulkos (spindulys). Speciali įranga – šautuvai, liemenės – atkeliavo iš Rusijos, sistemos veikimas priklauso nuo interneto ryšio.

Pakeliui į Ukmergę – ir laipiojimo ant sienos įranga, tad ateityje bus galima išmėginti alpinizmą primenančias pramogas.

D.Markevičienė taip pat pasakojo, kad galvojama apie panašų į vadinamąjį pabėgimo kambarį. Tik, atskleidė ji, norima pasiūlyti ukmergiškiams ką nors dar įdomesnio, o žmonės tokiame kambaryje nebūtų užrakinami. Mat po neseniai įvykusios tragedijos Lenkijoje, kai tokioje patalpoje sudegė kelios paauglės, ir mūsų šalyje saugumo reikalavimai tokiuose nuotykių kambariuose sugriežtinti.

„Pramogų korporacijos“ teikiamos paslaugos – mokamos, norint jas užsisakyti, reikia registruotis.

600 kv. metrų užimantį antrąjį buvusios spaustuvės aukštą moterys nuomojasi. Patalpos priklauso pirmajame aukšte įsikūrusios parduotuvės „Husqvarna“ savininkui. Prieš atidarymą, pasakojo Svetlana, senose, apleistose patalpose viskas buvo tvarkoma ir remontuojama keturis mėnesius.