„Pats šiuos treniruoklius išbandžiau savo atostogų metu Ispanijoje, ten veikia pagrindinė Pendex mašinų salė. Ne paslaptis, kad pats turiu problemų su nugara, kartais nuo skausmų pabusdavau naktį, turėdavau nuolat atlikti specialius tempimo pratimus, lankytis pas kineziterapeutą, riboti sporto krūvius ir pan. Tris savaites sportavau su šiais treniruokliais ir mano nugaros problemos tarsi dingo. Metų pradžioje nusprendžiau juos atsivežti į Lietuvą. Tikiuosi, kad jie padės ir kitiems, panašių problemų turintiems žmonėms, taip pat sportininkams“, - teigia verslininkas, filantropas ir „Lympo space“ įkūrėjas Antanas Guoga.

Pendex treniruočių sistemą sukūrė ir vysto pasaulyje labai garsus reabilitologas dr. Eugene Blum, jo metodika paremta biomechanine reabilitacija. Patentuotų treniruoklių pagalba galima ne tik atkurti normalias pažeistų vietų funkcijas, sustiprinti silpniausius raumenis, bet ir padidinti arba stipriai pagerinti kai kurių raumenų fizinę būklę.

Vilniuje, verslo centre Green Hall 2, atidarytoje sveikatingumo studijoje veikia 12 patentuotų Pendex mašinų, kurios užtikrina galimybę lavinti visus reikalingiausius giliuosius raumenis.

„Daktaras Blumas visą savo dešimtmečių ir probleminių atvejų patirtį sudėjo į dvylika mašinų. Man pakanka keletą kartų per savaitę padaryti pratimus, kad nebeturėčiau jokio diskomforto ir nejausčiau maudimo nugaroje“, patirtimi dalinasi Antanas Guoga ir priduria, – tai nėra tradicinė treniruoklių salė.

Treniruokliai sukalibruojami pagal žmogaus fizines savybes, įvardijamas problemines zonas. Atlikus testus treniruoklis vėliau atpažįsta Jūsų kūną, stebi kūno balansą, jėgos progresą pagal tai parinkdamas optimaliausią krūvį ir pakartojimų skaičių.

Pendex metodiką atsistatymui nuo traumų naudoja garsūs pasaulyje sportininkai. Tenisininkas Novakas Džokovičius tvirtina, kad po savo traumos atsistatė ir sėkmingai į kortus šiais metais grįžo daktaro Blumo sukurtų treniruoklių pagalba.

„Nesvarstydami sutikome leisti naudoti mūsų kartu vystomą prekės ženklą Lympo. Ženklą jau naudoja Dalaso Maverics treniruočių erdvė, jį garsina antroji pasaulio raketė Karolina Wozniacki. Pats ženklas savyje neša idėją, kad sveikata yra didžiausias laimėjimas, todėl labai dera su Pendex tikslais“, - sako vienas iš Lympo vadovų Tadas Maurukas.

Oficialią veiklą Lympo space Vilniuje pradeda jau rytoj.