Naujininkai keičiasi: iš beveidžio „rajono už geležinkelio“ pamažu tampa patraukliais naujaisiais miesto vartais – vieta, kur patogu dirbti, iš kur nesunku pasiekti pagrindinius transporto mazgus (autobusų ir traukinių stotis, oro uostą) ir svarbiausias jungtis – Minsko plentą, pietinį ir vakarinį aplinkkelius, rašoma „Grindos“ pranešime spaudai.

„Grinda“ sutvarkė daugiau kaip 1 km Pelesos gatvės atkarpą nuo Dzūkų iki Liepkalnio gatvės ir 630 m Kapsų gatvės atkarpą nuo Dariaus ir Girėno iki Panevėžio gatvės. Remonto metu buvo atnaujinta daugiau nei 100 miesto komunikacijos šulinių, pakeisti kelio bortai, paklota nauja ištisinio asfalto danga ir atnaujintas ženklinimas.

„Transporto, pramonės, statybos, prekybos ir logistikos bendrovių gausa, patogus susisiekimas, gerai išvystyta infrastruktūra sutelkia į šį rajoną didelius ne tik lengvojo, bet ir tranzitinio transporto srautus. Todėl gyventojų ir čia dirbančiųjų patogumui itin svarbu gerai sutvarkytos gatvės,“ – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Pelesos ir Kapsų gatvėmis vyksta intensyvus transporto eismas. Skaičiuojama, kad vien Pelesos gatve kasdien pravažiuoja apie 20 tūkst. automobilių. Siekiant kuo mažiau trikdyti eismą darbai buvo atliekami ir naktimis. Atnaujinus abi gatves jomis važiuoti tapo kur kas patogiau ir saugiau.

„Naujininkai pradėjo keistis neatpažįstamai: tvarkomi ne tik kiemai, įvažiavimai į juos, šaligatviai, gatvės, bet atgimsta ir skverai, formuojamos naujos viešosios erdvės. Štai prieš savaitę pakeliui į oro uostą atidengta originali skulptūra raketų išradėjui K. Simonavičiui. Tokie mažosios architektūros inkliuzai sušildo ir keičia Naujininkų veidą,“ – džiaugiasi Naujininkų seniūnas Raimondas Lingys.

Per šiuos metus „Grinda“ Naujininkų seniūnijoje sutvarkė Kaminkelio gatvės šaligatvį, įvažiavimą iš Žirnių gatvės į Dariaus ir Girėno gatvės (350 m), ir bendrijų kiemus, Dariaus ir Girėno, Darbininkų, Vyšnių (gatvė ir šaligatvis), Brolių, Konduktorių gatvėse, išasfaltavo Eišiškių sodų 15-osios gatvės atkarpą (programa 50 ir 50).

Taip pat pradėtas dar vienos svarbios Naujininkų seniūnijos – Metalo gatvės – kapitalinis remontas. Šiemet 720 metrų atkarpoje buvo nufrezuota nusidėvėjusi asfalto danga, atstatyta gatvės geometrija, pakelti komunikacijų šuliniai ir paklotas apatinis asfalto sluoksnis, o kitąmet visoje remontuojamoje gatvės atkarpoje numatyta pakeisti kelio bortus (1500 m) ir pakloti naują ištisinio asfalto dangą.

Šiemet įvairiose sostinės seniūnijose bus sutvarkyta net 80 kilometrų gatvių, beveik 10 km iš jų žvyrkelių, sutvarkyta 350 įvažiavimų į daugiabučių namų kiemus, paklota apie 20 km naujų šaligatvių ir bus suremontuota ir 16 km susidėvėjusių. Tam skirtos rekordinės lėšos – 27 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)