V. Šerėno mokyklos laikų draugas, Ignalinoje gyvenantis ir kuriantis menininkas Jonas Grunda, turi svajonę ir jau yra sukūręs maketą, kaip Bratkos galėtų atgimti skulptūrinėje kompozicijoje. Ją menininkas norėtų pastatyti prie Ignalinos geležinkelio stoties, kad visi atvykusieji iškart pamatytų. Apie vietą dar galėtų būti diskutuojama.

Žmogaus dydžio skulptūra perteiktų linksmą ir šelmišką Bratkų būdą.Apie šią ir kitas Jono Grundos idėjas Ignalinos miestui kalbėtasi kovo 15 dieną vykusiame susitikime savivaldybėje. Menininkas pateikė būsimosios skulptūros pirminį eskizą, kurį dar tobulins.

Savivaldybės vadovai pritarė šiai idėjai ir sakė palaikantys menininko planus. Pagrindinis ir svarbiausias dalykas – finansavimas. Bus svarstomos galimybės, galbūt ieškoma rėmėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)