Šią vasarą miestas pasipuošė trimis žinomų dailininkų paveikslais. Ant Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijos sienos apsigyveno simpatiškas ir be galo mielas katinas geografas. Apkeliavęs ir sužavėjęs pasaulį jis sugrįžo į autoriaus Rimanto Rolios gimtąjį kraštą. Ignaliną be galo mylinčios ir močiutės sodyboje prie Gavio ežero vasaras leidusios dailininkės Mykolės Ganusauskaitės įspūdingas gamtos vaizdas su vandenyje atsispindinčiais medžių kamienais puikiai įsiliejo į Ignalinos gimnazijos išpuoselėtą ir skoningai apželdintą aplinką su šalia linguojančiu pušynu, kuris tarsi atkartoja paveikslo motyvą. Ir trečias nuostabus vaizdas – tai Ignalinos kaip meilės miesto įprasminimas. Ant Kultūros centro pastato sienos, nuo Paplovinio ežero pusės, pavaizduota lelijomis žydinti legendinė Igno ir Linos meilė, papildanti paežery stovinčios medinės skulptūros tematiką. Paveikslo autoriai Algirdas ir Remigijus Gataveckai miesto legendos herojus pavaizdavo itin romantiškai. Jų jausmingą meilę lelijos formos balionai kelią į dangų ir kuria šventišką nuotaiką, rašoma savivaldybės pranešime.

Projektą „Ignalina yra ARTi“ finansavo Lietuvos kultūros taryba, taip pat Ignalinos rajono savivaldybė ir Ignalinos atominės elektrinės regiono plėtros agentūra.

Savivaldybės, kultūros ir švietimo įstaigų atstovai dar kartą apžiūrėjo paveikslus. Buvo padėkota į pristatymą atvykusiems menininkams.

Apžiūrėjus paveikslus pristatymo dalyviai pakviesti prisėsti išgerti arbatos ir padiskutuoti apie Ignalinos ateitį gimnazijos lauko klasėje. Projekto „Ignalina yra ARTi“ vadovė Inga Šidlauskienė dalijosi darbingos ir karštos vasaros įspūdžiais, pasakojo apie projekto veiklas ir minėjo, kad tapyba ant sienų Ignalinoje dar bus tęsiama.

Yra sumanyta papuošti dar tris daugiabučius namus Ateities gatvėje ir moksleivių bendrabučio pastatą. Tikimasi, kad planus pavyks sėkmingai įgyvendinti.

Diskutuojant dar išsakytos mintys apie skulptūrų parką prie Ilgio ežero, Paplovinio ežero salos meninį apželdinimą, vieningo miesto puošimo stiliaus kūrimą ir apskritai geresnę žaliųjų erdvių priežiūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją