Žinoma, smėlio krūvos jau nebebuvo tik krūvomis, jos virto nemaža smėlio aikštele su mediniais takeliais ir suoleliais, valtimis, laimės gelbėtoju kiškiu, šiltųjų kraštų augalais ir net gyvūnais! Na, už gyvą krokodilą ar orką direktoriaus niekas nebūtų paglostęs, tad juos teko pakeisti pripučiamais. Maža to, prie aikštelės išdygo spalvingas namelis, kuriame apsigyveno laimės gelbėtojai kartu su senu jūrų vilku kapitonu Laimiu, rašoma pranešime spaudai.

Taigi Utenoje, laimės mieste, dideliam skeptikų nusivylimui, liepos 8-ąją buvo atidarytas ne paplūdimys, ne smėlio dėžė, o tikra Laimės sala su visais tokioms saloms būtinais atributais. Mediniai takeliai, smėlis gal ir suteikė galimybę pasijusti esant tarsi prie jūros, bet iki Vilniuje, Lukiškių aikštėje, įrengto paplūdimio uteniškei salai labai toli. Juoba kad Laimės sala labiau trauks mažuosius uteniškius nei suaugėlius, norinčius išsirengti ir nugriūti ant smėlio saulės vonioms. Šitokia galimybė yra čia pat, prie Dauniškio ežero, kaip nurodo Laimės salos rodyklė – už 700 metrų. Ten ne tik smėlis ir saulė, ten – ir didysis muzikinis Laimės fontanas, ir malonaus vėsumo vanduo, ir kiti malonumai. Tad voliotis ant smėlio Laimės saloje būtų tiesiog nepadoru. Voliotis buvo ir bus leidžiama vaikams, kurie šį malonumą per Laimės salos atidarymą jau ir išbandė.

Laimės salos rodyklės visiems, bijantiems nerasti išėjimo ir pasiklysti, nurodo ir daugiau krypčių. Iki laimės paplūdimio – tik 5 žingsniai, iki fontanų maudyklos be ryklių – 50 žingsnių, iki Utenos kultūros centre įsikūrusios Laimės atstovybės su Laimės ambasadoriumi Eriku Druskinu, – visi 70 žingsnių. Na, o ilgiausiai tektų kulniuoti iki Vilniaus centrinio paplūdimio – net 98 km.

Utenos rajono savivaldybė kviečia visus šalies gyventojus atvykti aplankyti Laimės salą Utenoje. Jos darbo laikas – neribotas. Kaip nurodo skelbimas, – pagal nuotaiką. Tapsite laimingais, pasisemsite energijos, pailsėsite ir pasilinksminsite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)