„Norėjome Balninkų miestelio 680 metų jubiliejaus proga papuošti seniūnijoje gyvenančių žmonių namus trispalvėmis, todėl pildėme paraišką. Nesitikėjome, kad premjeras apsilankys mūsų krašte ir vėliavas padovanos pats“, – džiaugėsi Balninkų seniūnė Virginija Pusvaškienė. Seniūnės pareiga buvo ne tik išdalinti vėliavas, bet pagyvenusiems, socialiai pažeidžiamiems žmonėms pagelbėti ir jas tvirtinant, o per šventes – susitarti su kaimynais, socialiniais darbuotojais dėl jų iškėlimo.

Pasak seniūnės, mūsų mažo krašto žmonėms svarbu didžiuotis savo istorija, kuri išaugino daug stiprių asmenybių. Kaip rašoma pranešime, Balninkus ne kartą siaubė karai, persekiojo maras, gaisrai, kurie vis iš naujo nuniokodavo miestelį. Iškeltos trispalvės leidžia mums prisiminti ne tik skaudžią istorijos dalį, bet ir pagerbti visus atidavusius gyvybę, tikėjusius savo šalimi ir ją mylėjusius.

„Neapsakomas jausmas, kai valstybinių švenčių metu važiuojant miestelio centrine gatve prie kiekvieno namo, nesvarbu koks jis bebūtų, matai plazdančią trispalvę“, – sakė V. Pusvaškienė.

Premjero globojama akcija „Lietuvos vėliava“ siekiama atiduoti pagarbą mūsų šalies istorijai, jos pamatus stačiusiems ir dėl jų kovojusiems tautiečiams, tikėti mūsų ir būsimų kartų ateitimi. Ši iniciatyva kviečia kiekvienam iš mūsų Lietuvos trispalvę iškelti ne tik valstybinių švenčių proga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)