Seniūno Jono Politos iniciatyva ir tautodailininko Svajūno Rimkevičiaus auksinių rankų prikeltas naujam gyvenimui, virtęs meno kūriniu, ąžuolas pasitinka kiekvieną į kaimą ateinantį ir atvažiuojantį. Ir žvelgia maloniu žmogišku veidu, o ant jo kamieno, rodos, viso krašto grožis vaizduojasi: ir gulbės, ir antys, ir smingantis žemėn erelis, ir renkančios giles voverės, ir žvaigždės, debesys, saulė ir mėnulis... Tikrai didinga, daug darbo ir pastangų ją sukurti ir pastatyti pareikalavusi skulptūra sveria apie 8 tonas. Ji primins čia žaliavusį daugiau nei 300 metų ąžuolą galiūną. Šalia pastatytas ir meniškas suolelis. O gyvenimas tęsiasi – šalia jau viltingai stiebiasi jauni ąžuoliukai.

Seniūnas dėkojo ir išdalijo atminimo dovanėles visiems pagalbininkams, o drožėjui dovanojo paties padarytą suolelį. Savivaldybės mero pavaduotojas Manfredas Žymantas ir savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė kartu su bendruomene džiaugėsi ąžuolo skulptūra bei sveikino jos autorių, kuriam įteikė padėką už jo kūrybingumą, talentą ir krašto puošimą. „Šis žmogus turi ne tik auksines rankas, bet ir ryšį su Aukščiausiuoju ir tai matome žvelgdami į šią skulptūrą, kurioje tiek prasmių ir ženklų sudėta...“ – sakė vicemeras.

S. Rimkevičių ir seniūną taip pat sveikino Seimo narys Gintautas Kindurys, bendruomenės vardu jiems dėkojo seniūnaitė Dalia Greizienė. Skulptūra džiaugėsi Bėčiūnuose gyvenantis buvęs meras Henrikas Šiaudinis, kuriam teko pagelbėti įveikiant biurokratines kliūtis ir gauti Kelių direkcijos leidimą skulptūrą statyti netoli krašto kelio, rašoma Ignalinos rajono savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Pats menininkas sakė, kad jam lengviau dirbti, nei kalbėti, bet visgi pasidalijo prisiminimais, kaip sulaukė seniūno skambučio gelbėti ąžuolą, kaip vyko darbai, kaip visa bendruomenė padėjo. Buvę ir sunkių minučių, tačiau įkvėpė išgirsti klebono Vido Smagurausko žodžiai, kad reikia siekti savo svajonę įgyvendinti. Svajūnas dėkojo savo žmonai Daliai, kurį jį palaikė ir juo tikėjo.

Pasigrožėti skulptūra bus galima prisėdus ant ąžuolinio suolelio, kuris labai dera su skulptūra. Seniūnas Jonas Polita minėjo, kad dar planuoja pastatyti ir skelbimų lentą, tokią pat menišką ir išskirtinę.

Bėčiūnuose dabar gyvena 193 gyventojai. Ąžuolo sugrįžimo šventėje seniūnas Jonas Polita pasveikino patį jauniausią Gytį Povilėną ir vyriausias Antaniną Bernatavičienę ir Martą Laškovą. Nors tądien lijo lietus, tačiau jis nesugadino gero nusiteikimo ir buvimo kartu džiaugsmo. Žmonės dar ilgai neisikirstė, bendravo, vaišinosi, aptarė gražų ir prasmingą kaimo įvykį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)