Rugpjūčio 3-ąją vyko regatos startai ir tradicinė „Linksmoji regata“, taip pat sportinės varžybos, šachmatų simultantas ir edukaciniai užsiėmimai vaikams. Šurmuliavo prekyba ir šventės vietoje, ir Palūšės turgelyje prie amatų centro. Norintys pasigrožėti apylinkių gamta ir pirmąją, ir antrąją šventės dieną galėjo dalyvauti pėsčiųjų ir šiaurietiško ėjimo žygiuose, rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Šventės atidaryme visus susirinkusius sveikino ir gerų įspūdžių linkėjo Palūšės bendruomenės pirmininkas Arvydas Gaidelis, Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, Panevėžio jachtklubo komandoras Jokūbas Leipus, Ignalinos seniūnas Jonas Polito. Meras dėkojo organizatoriams už jų pastangas, džiaugėsi geru oru, regatai taip reikalingais saule ir vėju. Šventės organizatoriams jis pažadėjo būti „Palūšės regatos“ globėju ir dovanų gavo marškinėlius su tai patvirtinančiu užrašu.

Skambant Birutės Paukštienės dainai apie Palūšę, šventės šeimininkai ir svečiai pakviesti pakelti „Palūšės regatos“ vėliavą. Na, o visi susirinkusieji smagiai laiką leido stebėdami „Linksmosios Lūšių regatos“ plaukimus. Tai kasmet žiūrovus pradžiuginantys karnavaliniai plaukimai su pačiais įvairiausiais, išradingai ir kūrybingai sumeistrautais plaukimo įrenginiais.

Šiemet visi galėjo džiaugtis ir dalyvių iš Sankt-Peterburgo sumeistrauta plaukiančia krosnimi, ir motociklu „Motožvynas“, ir netgi banginiu... Komisija, kuriai vadovavo buriuotojas Juozas Bečelis, komandas vertino pagal išskirtinumą, originalumą, pavadinimą ir prisistatymą, plaukimo greitį. Geriausiai „Linksmojoje regatoje“ buvo įvertinta „Mažulė“ – spalvingas automobiliukas.

Palūšės regata // Ignalinos r. sav. nuotr.

Na, o patys gražiausi ir įspūdingiausi šventės vaizdai – ežere lyg gulbės baltuojančios burės. Jų šiemet buvo net 48-ios (įvairios jachtos ir burlentės). Palankus oras regatos dalyviams sudarė pačias geriausias sąlygas parodyti savo sugebėjimus. Atskirų klasių varžybų nugalėtojai buvo pasveikinti ir apdovanoti rugpjūčio 4 dieną.

Palūšės regatos scenoje koncertavo Ignalinos krašto atlikėjai (Gintautas Juodagalvis, Didžiasalio ansamblis „Vėtrungė“, Ceikinių muzikos grupė „Keiziai“, Palūšės anūke vadinama Saulė gaspariūnaitė). Visus nudžiugino ir šauniai koncertavę svečiai: Violeta ir Vilius Tarasovai, dainininkė Mony. Vėlų vakarą scenoje ant vandens romantiškai lyriškas dainas dainavo bardas Kazimieras Jakutis. Vidurnaktį dangų nušvietė fejerverkai. Kasmet „Palūšės regata“ vis pasipildo naujomis spalvomis, tampa vis labiau žinoma. Šis renginys vis plačiau pristato ne tik atgimusią Palūšę, bet ir visą Ignalinos kraštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)