Nuo liepos 6 d. iki rugpjūčio 31 d. vasarotojus į Tauragnus šeštadieniais ir sekmadieniais veš papildomi autobusai. Iš Utenos autobusų stoties išvykstama: šeštadieniais 18.20 val., sekmadieniais – 10.00 val. ir 18.20 val. Iš Tauragnų išvykstama: šeštadieniais 19.00 val., sekmadieniais – 10.40 ir 19.00 val.

Populiarumo jau sulaukė nuo birželio 1-osios atnaujinti autobusų reisai į Sudeikių miestelį. Norinčiuosius pailsėti prie gražuolio Alaušo ežero autobusai į Sudeikius veš visą vasaros sezoną. Iš Utenos autobusų stoties autobusai į Sudeikius šeštadienį išvyksta 12 val. ir 16 val., sekmadienį – 12 val. ir 15 val.

„Norime pripratinti uteniškius į Sudeikius ir Tauragnus važiuoti ne savo automobiliais, o viešuoju transportu, nes savaitgaliais automobilių stovėjimo aikštelėse neretai būna perpildytos, be to, taip prisidėsime prie oro taršos mažinimo“, – teigė UAB „Utenos autobusų parkas“ direktorius Vidas Žvinys.

Bendrovei, pernai atidariusiai autobuso maršrutą į Sudeikius, pavyko padengti tiesiogines išlaidas. Kaip seksis šiemet, priklausys nuo oro sąlygų ir keleivių srauto. Tikimasi, kad vasarotojai pamėgs keliauti autobusu ir prie Tauragno ežero. Vykdomų maršrutų tvarkaraščiai paskelbti viešojo transporto stotelėse ir Utenos autobusų parko interneto svetainėje.