Po savaitės šiokių tokių permainų bus – vasarotojams žadama siūlyti pasiplaukiojimą Dauniškio ežere įvairiais laivais. Šią paslaugą teiks Utenos kultūros centras. Kaip sakė Kultūros centro direktorius Erikas Druskinas, šuo metu yra nupirkti 4 katamaranai (kiekviename po dvi vietas suaugusiems ir dvi – vaikams) bei 4 irklentės, kurias, tikimasi, ypač pamėgs jaunimas. Norintiems tradiciškai pasiirstyti ežere, bus siūloma išsinuomoti paprastas valtis. Išbandyti vandens pramogas uteniškiams planuojama pasiūlyti nuo Joninių. Pasiplaukiojimas įvairiais laiveliais miestelėnams kainuos 5–6 eurus už valandą. Vandens pramogų sezonas turėtų užtrukti iki rugsėjo arba spalio mėnesio, priklausomai nuo orų.

Direktorius tikisi, kad investicija per sezoną atsipirks ir bus galima toliau plėtoti paslaugas.

„Problema ta, kad švenčių metu, kurios vyksta lauke, prie ežero, žmonėms trūksta veiklų. Norisi, kad būtų ne tik renginiai, bet ir įvairios pramogos, atgaivinti šį nuostabų ežerą…

Utena atsilieka kultūrinio turizmo srityje, anksčiau buvo labai mažai veiklų, dabar renginių skaičius per metus padvigubėjo. Aptarnavimo verslas didele dalimi priklauso nuo pramogų, kultūros pramogų vystymo, tad kuo būsime stipresni, tuo daugiau turistų pritrauksime“, – sakė E. Druskinas.

Laivai įsigyti už 6 tūkst. eurų, panaudotos ir privačių rėmėjų lėšos. Ateityje galvojama pirkti daugiau inventoriaus ir teikti panašias paslaugas Tauragno, Alaušo ežeruose. „Prie kultūros centro turime savo teritoriją, ten galima būtų įrengti batutus, teikti įdomių pramogų kitose vietose. Yra visokių sumanymų, bet viskas priklauso, kaip pavyks projektai“, – kol kas užuominom apie būsimas pramogas kalba pašnekovas.