Gimnazijos stadionas Europos Sąjungos lėšomis įrengtas 2014 m. Jame visais metų laikais netrūko ir netrūksta sportuojančių, mat aktyviai praleisti laisvalaikį stadione gali visi miesto ir rajono bendruomenės nariai. Pasak gimnazijos direktoriaus pavaduotojo ūkiui Danieliaus Grašio, gimnazijos stadiono populiarumą tarp uteniškių rodo tas faktas, kad besibūriuojančių jame netrūksta ir naktimis.

Deja, stadiono populiarumas nieko gero nedavė krepšinio stovams. Pernai pastatyta vaizdo stebėjimo kamera yra užfiksavusi ne vieną įdomų reginį, kai ant krepšinio lankų pasikabinę siūbuoja ir du, ir trys nemenko sudėjimo vyrukai. Besisūpuojančius ant lankų yra pastebėję ir vairuotojai, važiuojantys Kupiškio gatve, ir praeiviai. Kadangi stovai, kaip sakė gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ūkiui, jau buvo pradėję klebėti prieš kurį laiką, nedaug ir tereikėjo, kad jie nebeatlaikytų.

Šiuo metu vyksta stovų atstatymo darbai. Utenos rajono savivaldybės mero Alvydo Katino sprendimu, juos atlieka gimnazija savo jėgomis ir lėšomis. Danielius Grašys pasakojo, kad pirmiausia buvo iškasta ir išbetonuota daug didesnė duobė, nei buvo, suvirinta 80 cm skersmens storo metalo konstrukcija, vadinama gilze, ji įbetonuota į duobę. „Trims duobėms sunaudojom 2 kubus betono, – sakė pavaduotojas ūkiui. – Dabar reikia palaukti, kol sutvirtės betonas. Tada statysim stovus. Neabejoju, kad po remonto jie stovės visą šimtą metų…“

Taigi, Adolfo Šapokos gimnazijos stadiono krepšinio aikštelė krepšinio mėgėjams vartus atvers netrukus.