Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos muzikos apdovanojimai, arba tiesiog „ŠGMA“ – jau tradicija tapęs gegužės mėnesį vykstantis gyvos muzikos konkursas Utenoje. Apdovanojimuose susibūrę į grupes varžosi 1–2 klasių gimnazijos mokiniai, kurių pasirodymuose turi būti atliekama gyva muzika. Negana to, kiekvienais metais, kaip savotiškas iššūkis, yra paskelbiama konkurso tema.

Didžiausias gimnazijos metų renginys jau tapo žinomas ne vien mokyklos moksleiviams – tai visą Uteną suburiantis šou, įrodantis, kokie profesionalūs ir išradingi gali būti gimnazistai. Unikalu tai, jog tokį festivaliui prilygstantį renginį organizuoja entuziastingi penkiolikos–aštuoniolikos metų A. Šapokos gimnazijos mokinių tarybos nariai.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Pastaraisiais metais susidomėjimais šiuo renginiu tapo toks didelis, jog žiūrovai paprasčiausiai nebetilpdavo į aktų salę. Stebėti klasių kovas sugužėdavo ne tik gimnazijos bendruomenė, bet ir viso miesto svečiai. „Šiais metais nusprendėme būti drąsūs ir persikelti į miesto erdvę – stadioną, – kalbėjo mokinių tarybos prezidentė Meda Žigelytė. – Pasiryžome projekto rašymui ir nors mums visiems tai buvo pirmas kartas, tokiu būdu iš Utenos rajono savivaldybės gavome finansavimą.“

Šį kartą muzikinių apdovanojimų viešinimui buvo skirta labai daug dėmesio. Konkurso naujienos ne tik mirgėjo socialinėse erdvėse. Renginio afišą ant autobusų stotelių galėjo išvysti ir vairuotojai gatvėse.

Rėmėjų ieškojimas, renginio viešinimas, koncerto teritorijos išplanavimas – tai tik dalis visų darbų, kuriuos per pastaruosius keturis mėnesius turėjo atlikti gimnazistai. „Apie problemas, iškylančias organizuojant tokio masto renginį, daugelis gali nė nesusimąstyti“, – tikino M. Žigelytė.

Komisijos gretose atsidūrė Utenos miesto meras Alvydas Katinas, kultūros centro direktorius Erikas Druskinas, pop choro vadovė Lina Garūbienė, Utenos meno mokyklos direktorius Artūras Katinas, praėjusių metų klasės-nugalėtojos lyderė Miglė Umbrasaitė, vienas taškas taip pat priklausė mokyklos muzikos mokytojams – Vytautui Latonui ir Irenai Latonienei. Būtent jiems buvo patikėta skirti balus patikusioms klasėms.

Šių metų tema paskelbtas XXI – ojo amžiaus grojaraštis. Koncerto metu skambėjo tokios dainos, kaip Charli XCX –„Break the rules“ , Geeorge Ezra – „Shotgun“ Avicii – „Addicted to you“, kurią atlikusiai klasei ir atiteko šių metų nugalėtojos titulas. Išreikšti savo balsą galimybę turėjo ir žiūrovai, balsuodami internetinėje platformoje, o daugiausiai publikos simpatijų sulaukusi klasė taip pat laimėjo prizą.

Kelias valandas trukusiame šou nestokojo geros nuotaikos, o ant stadiono pievutės įsitaisiusius žiūrovus linksmino tarp klasių pasirodymų vykstantys konkursai bei nuotaikingi vedėjų intarpai. Po apdovanojimų publiką toliau audrino jaunimo pamėgta grupė „Jautì“.

„Visą pasiruošimo laikotarpį, o ypač paskutinėmis dienomis, komandos nariai laikėsi kaip kumštis, labai dėkoju jiems už tai“, – kalbėjo komandos lyderė. „Taip pat didelį padėkos žodį visi kartu tariame ir didžiausiems mūsų rėmėjams – Utenos Kultūros centrui, kuris įgarsino mūsų renginį ir suteikė mums sceną.“

Prieš paskelbiant nugalėtojus komisijos narys, Utenos kultūros namų direktorius Erikas Druskinas savo kalboje pasakė, jog toks renginys turi peraugti į visos apskrities lygio muzikos šou. Organizatoriai tikisi, jog kitais metais konkursui, švenčiančiam dvidešimties metų jubiliejų, šou sulauks dar daugiau visuomenės dėmesio ir bus dar įspūdingesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją