Viešbutį visuomenei pristatė projekto vadovas, architektas Saulius Pamerneckis, architektai Tomas Marcinkevičius, Ramūnas Kaupas. Pristatyme taip pat dalyvavo Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjas Nerijus Malinauskas.

Pagal su UAB „V&S International Group“ pasirašytos sutarties sąlygas viešbučio statybų pradžia numatyta 2020 m. Pasak architektų, būsimo viešbučio pastatas bus šiek tiek atitrauktas nuo J. Basanavičiaus ir Maironio gatvių sankryžos, kad neužstotų prie šiaurinės sklypo ribos esančios stačiatikių Utenos Viešpaties Pakilimo į dangų cerkvės. Statant viešbutį bus išsaugotas dabar esamas įvažiavimas į sklypą ir pėsčiųjų takas į Utenos miesto parką. Prie viešbučio planuojama įrengta 46 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Taip pat bus įrengtos kelios pakrovimo vietos elektromobiliams.

Viso sklypo, kuriame stovės viešbutis, plotas – 0,5494 ha. Paties pastato plotas – 2038,41 m². Jis bus keturių aukštų, 16,50 m aukščio. Viešbutyje bus įrengtas 51 kambarys svečiams. Pirmasis viešbučio aukštas suprojektuotas kaip taisyklinga stačiakampė prizmė, kiti aukštai (2–4) yra siaurėjanti trapecija. Į parko pusę išsikišusi pastato dalis bus pakelta ant kolonų. Ten numatoma įrengti medinę lauko terasą (kavinę). Architektai ją siūlo apželdinti ir pritaikyti miestiečių laisvalaikio praleidimui.

Pirmame viešbučio aukšte bus įrengtas vestibiulis, registratūra, lobby baras, restoranas, administracinės ir buitinės personalo patalpos, sanitariniai mazgai, liftai (2 - svečiams ir 1 - aptarnavimui). Vienos svarbiausių patalpų pirmame aukšte – konferencijų salė, talpinsianti 50 žmonių. Kituose aukštuose suprojektuoti viešbučio numeriai, iš kurių du yra pritaikyti žmonėms su negalia bei du – aukštesnės klasės. Kiekviename viešbučio numerių aukšte numatytos pagalbinės personalo patalpos. Rūsyje projektuojamos personalo poilsio bei persirengimo ir šalia jų numatomos ūkio, kambarių priežiūros bei sandėliavimo patalpos.

Pirmame aukšte, pagrindinio įėjimo fasado pusėje, projektuojamos stiklo – aliuminio vitrinos, pro kurias gerai prasišviečia pastato vidinės erdvės. Viešbutis puikiai įsikomponuos į parko erdvę, nes dominuos santūrios, pastelinės pastato spalvos. Pastatą statyti architektai pasiūlė iš monolitinio gelžbetoninio karkaso. Išorinės pastatų sienos – stiklo vitrinos, keramzito blokeliai su išorės apdaila.

„Viešbučio vieta ir sklypo sprendiniai sukuria naują erdvę mieste, formuoja patogų žmonių ir transporto judėjimą, sprendžia verslo ir viešojo intereso poreikius, – sakė Saulius Pamerneckis. – Viešbutis natūraliai įsilieja į bendrą gretimų teritorijų ir gatvių kompozicinį siluetą ir pabrėžia viešbučio pastato svarbą šioje vystomoje teritorijoje.“

Po pristatymo architektai atsakė į susirinkusiųjų klausimus, paskatino teikti pasiūlymus ir pastabas dėl viešbučio statybos.