Atgimęs antram gyvenimui Paliesiaus dvaras neabejotinai tapo tikru šio krašto kultūros centru. Po penkerių metų veiklos (dvaras baigtas restauruoti 2014 m.) ši vieta žinoma ne tik regione, bet ir visoje Lietuvoje gyvenantiems žmonėms. Labiausiai jį išgarsino kultūrinė veikla – čia vykstantys klasikinės muzikos koncertai, rengiamos parodos, plenerai, paveldo išsaugojimui skirti renginiai, valstybinių švenčių minėjimai ir kt., rašoma pranešime spaudai.

Paliesiaus dvare daug renginių yra nemokami, ypač didelis dėmesys kreipiamas šiame regione gyvenantiems žmonėms – jiems skiriami kvietimai į koncertus. Ypatingai glaudus ryšys užsimezgė ne tik tarp dvaro ir Mielagėnų miestelio, bet ir kitų rajono įstaigų. Paliesiaus dvare vyksta pedagogų susitikimai, Rugsėjo 1-osios šventės minėjimai, seniūnijos renginiai, dvaras dovanoja koncertus globos namų gyventojams, dvaro erdvėmis nemokamai naudojasi daugelis rajono įstaigų, bendruomenių.

Miko ir Kipro Petrauskų premija iškilmingai bus įteikta Vasario 16-ajai skirtos šventės metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją