Laimės žiburio kalvą juosiantis miškas yra Anykščių miesto teritorijoje, todėl Anykščių rajono savivaldybės administracija kreipėsi į VĮ Valstybinių miškų urėdiją dėl pažeistų ir ligotų medžių sutvarkymo. Leidimai šiame miške vykdyti atrankinius sanitarinius kirtimus buvo derinti su Nacionaline žemės tarnyba prie Žemės ūkio ministerijos ir Valstybine miškų tarnyba, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Tai labai populiari miesto vieta, į kurią plūsta lankytojai įvairiais metų laikais, tad aktualu, kad ji būtų patraukli akiai ir, svarbiausia, saugi vaikščioti. Būtina pašalinti džiūstančius, kai kur jau virstančius, medžius“, – apie numatomus sanitarinius kirtimus pasakoja VĮ Valstybinių miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio vadovė Monika Sirgėdienė.

Valstybinių miškų urėdijos miškininkai jau įvertino 16 ha miesto miško teritoriją prie Laimės žiburio, atrinko ir sužymėjo pavojingus, sausus, ligotus ir kenkėjų užpultus medžius, kuriuos reikia kirsti.

„Miškas yra kalvotoje vietoje, jame ir žiemos metu lankosi žmonės, todėl sanitariniam kirtimui atlikti ieškojome tokio sprendimo, kuris mažiausiai trikdytų įprastą miestiečių ir miško gyvenimą. Nenaudosime sunkios miško kirtimo technikos, sužymėtus medžius parduosime nenukirstu mišku“, – kalba M. Sirgėdienė.

Valstybinių miškų urėdijos Anykščių regioninio padalinio vadovė M. Sirgėdienė primena, kad miestų miškai priskiriami rekreaciniams miškams. Miško tvarkymo darbai juose turi būti baigti iki kovo 15 d., kad netrukdytų perintiems paukščiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją