„Mes populiarinsime kitokį, nekomercinį kiną, nes J.Mekas kūrė nestandartinį, dokumentinį kiną, – sakė atidarydamas J. Meko kino salę jos sumanytojas, Centro direktorius Erikas Druskinas. – Pagrindinis mūsų tikslas – paskatinti žmones galvoti apie kitokį kiną. Tikimės, kad ši nauja kultūrinė erdvė taps kino susitikimų ir naujų atradimų vieta".

Kino salėje bus demonstruojami ne tik J. Meko sukurti filmai, bet ir vyks įvairios veiklos, kaupiama literatūra apie nekomercinio kino istoriją ir jo kūrėjus. Kino salės žiūrovus pasitinka Centro dailininkės Vidos Navikienės sukurti stendai, kuriuose gausu faktų apie J. Meko gyvenimą ir kūrybą, šio kino kūrėjo minčių.

Artimiausiu metu bus pasirašyta sutartis su J. Meko vizualiųjų menų centru Vilniuje, kuris paskolino uteniškiams garsiojo kūrėjo sukurtų filmų. Pavasarį Utenoje apsilankys poetas, teatro ir kino režisierius Vytautas V. Landsbergis, pasidalinsiantis prisiminimais apie bendravimą su J. Meku.

Kino salės atidaryme dalyvavę žiūrovai pamatė Vytauto V Landsbergio dokumentinį filmą garsiajam lietuvių išeivijos kūrėjui atminti „Jono Meko antologija". Filme naujojo Amerikos kino pradininkas J. Mekas pasakoja savo biografiją, dėsto kūrybinį credo, požiūrį į avangardinį ir Holivudo kino meną, mąsto apie amžinąsias žmogiškąsias vertybes.