Karolina – vidurinioji ūkininko Egidijaus Šiaudinio dukra. Po studijų Žemės ūkio akademijoje (dabar – Aleksandro Stulginskio universitetas) ji patraukė atgal į talką tėvui ūkininkui Egidijui Šiaudiniui. Ji pati teigia, kad į Ignaliną grįžti norėjusi, rašoma pranešime.

„Man patinka kaime. Perspektyvų yra ir čia, o veiklos tikrai užtenka. Jeigu nuobodu, visada galima nuvažiuoti iki miesto“, – pasakoja mergina, nesibodinti ir pati sėsti prie kombaino vairo.

Ignalinietė padeda ne tik ūkyje, bet ir parduotuvėje, kurioje klientams vikriai suranda reikiamas žemės ūkio technikos detales. Kaip juokauja pats E. Šiaudinis, pensija – ne už kalnų, todėl savo verslo vadeles reikės kažkam perduoti.

Šiaudinių šeimos verslas – labai įvairiaspalvis. Beveik tūkstantis hektarų dirbamos žemės, ekskavatoriaus paslaugos, žemės ūkio technikos bei motociklininkų aksesuarų parduotuvė – visą šį spektrą E. Šiaudinis prižiūri su dukra ir dar 14 darbuotojų. Paklaustas apie tokią įvairovę, ūkininkas tik gūžtėli pečiais: „O ką darysi? Gyventi kažkaip norisi.“

Vis dėlto, nors nei vienos iš savo veiklų stengiasi neišskirti, ignalinietis prisipažįsta, kad labiausiai prie širdies išlieka ūkininkavimas. Tiesa, jau kurį laiką E. Šiaudinis pats į kombainą nesėda ir teigia, kad laukuose jau savo atidirbo: „Rusiškais visais kombainais atkūliau pats. O kai kombainai užsienietiški, kai jau lengviau kulti, tai tada kiti sėda.“

Egidijus Šiaudinis

E. Šiaudinis pradėjo ūkininkauti prieš pat Nepriklausomybės atgavimą, kai jo šeima atgavo žemę. Tuomet jis talkino savo tėvui, o nuo 2004 m. pradėjo dirbti savarankiškai. Ūkininkas šiuo metu augina tik grūdines kultūras – žirnius, salyklinius miežius, kviečius. Paklaustas, ar neaugina gyvulių, E. Šiaudinis juokaudamas atšauna: „Taip, gyvulių irgi turim – tris kačiukus ir šunį.“

Verslininko teigimu, nei viena iš veiklų jam neatsibosta ir atsibosti negali, nes į jas investuota nemažai pinigų ir laiko. „Moterys dabar prisiperka suknučių, auskarų ir pagalvoja vieną dieną – gal nereikia. Ir kur juos dėti?“, – šypsosi jis.

Žvelgiant iš šalies į akį krinta kiek neįprasta veikla ūkininkui – E. Šiaudinis su šeima pardavinėja ir reikmenis motociklininkams: aprangą, šalmus ir kitus priedus. Ignalinietis paklaustas teigia, kad jaunystėje ir pats sėsdavo ant motociklo, tačiau tai buvo jau senokai ir idėja pardavinėti aprangą motociklininkams su tuo nesusijusi.

Kaip tikra šeimininkė prie motociklininkų šalmų ir kostiumų jaučiasi jo dukra Karolina, kuri teigia, kad su kiekvienu parduotu šalmu po truputį mokosi ir pati, todėl ilgainiui gali duoti rekomendacijas ir pirkėjams.

„Taip tik atrodo, kad tų motociklininkų nėra, bet vis išlenda. Atvažiuoja iš Utenos, Švenčionių ir dar toliau. Nustemba, kad Ignalinoje yra tokia parduotuvė. Galvoja, kad tik „pletkai“, kol nepamato patys savo akimis“, – pasakojo Karolina.

Paklausta apie savo baikerės karjerą, Karolina prisipažįsta dvirates transporto priemones iškeičianti į keturrates. „Namie turime keturratį, taip pat pratinuosi prie sniego motociklo. Taip saugiau“, – sakė ji.
Šiaudinių šeima turėjo ir daugiau įvairių sumanymų. Viename iš savo pastatų galvojo įrengti sporto kompleksą. Pagrindinė kliūtis šiam sumanymui įgyvendinti – pinigai, nes, kaip teigia E. Šiaudinis, daugumoje iš jo pastatų tėra keturios sienos ir nieko daugiau. „Visi nori ateiti į įrengtas patalpas“, – priduria Karolina.

Kita E. Šiaudinio ambicija – kambariukai nakvynei. Vis dėlto, dėl jos verslininkas nėra toks tikras, nes nežino, ar atsirastų ten nakvojančių. „Vairuotojams tai tikrai tokių nereikia. Pasižiūrėkite į mano vairuotojo vilkikus – pas juos ten viduje gražiau negu pas dažną kambaryje“, – juokiasi ūkininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)