Tiki, kad egzistuoja tobulas pasaulis

„Delfi“ redakciją pasiekė laiškas, kuriame menininkas Šarūnas Jonkus papasakojo apie Telšiuose vykdomą projektą. Burtų lazdeles kuriantis menininkas savo laišką pradėjo nuo vilties, kad iš tiesų egzistuoja tobulas pasaulis.

„Pasvajokim. Kaip atrodytų pasaulis, jei kiekvienas iš mūsų gebėtų naudotis geraisiais burtais? Tik panorėję ir panaudoję išmoktus kerus, susikurtumėme laimę. Toliau pasistengsiu kuo ilgiau išlaikyti jūsų mintyse tobulo pasaulio viziją ir tikėjimą, kad jis egzistuoja, nes pats nepajudinamai tuo tikiu, tikiu, kad stebuklai šiame pasaulyje vyksta, tačiau leiskite atnešti jums gerąją žinią – visi stebuklai telpa mūsų mintyse“, – rašė Š. Jonkus.

Menininkas priduria manantis, kad stebuklų išsipildymui reikalingas ir specialus įrankis – burtų lazdelės.

Burtų lazdelės Telšiuose

„Aš, Šarūnas Jonkus, amžinas kūrinių kūrėjas, įkvėptas Hario Poterio filmų, sukūriau jums dovaną – burtų lazdeles. Tai puiki priemonė ištraukti jūsų mintis į realybę ir paversti jas nuostabiais šio pasaulio darbais. Kartais pakanka tik patikėti, kad galime kurti stebuklus ir tada vienas mostelėjimas lazdele, apčiuopiamas materialus veiksmas, įgalina mūsų mintis virsti kūnu“, – apie savo kūrinį pasakoja menininkas.

Lazdeles drožinėja ne vienas

Savo pagamintas burtų lazdeles Š. Jonkus palieka Telšių pagrindinėje aikštėje esančiame specialiame stende, kurį papildo kasdien. Menininkas skaičiuoja, kad šiuo metu jau yra išdalinta 150 burtų lazdelių.

Burtų lazdelės Telšiuose
Burtų lazdelės Telšiuose

Tiesa, gamybos procese Š. Jonkus turi ir partnerį – savo senelį. Jie abu užsiima lazdelių drožinėjimu.

„Mano širdis džiaugiasi, jog galiu suteikti džiaugsmo vaikams ir jų tėvams. Noriu pasidalinti trumpa istorija, kaip anądien tik pakabinus lazdeles priėjo du berniukai ir iškart pasiėmė po vieną, o po kiek laiko paklausė, ar gali pasiimti dar, nes nori parnešti tėvam. Buvo be galo miela, kai išgirdau: ačiū, dėde, kad atvežėt lazdelių! Negaliu atsidžiaugti tokiais paprastais, bet širdžiai mielais kasdienybės stebuklais, todėl apie burtų lazdelių dalybas nusprendžiau papasakot visiems“, – įspūdžiais dalinasi Š. Jonkus.

Pagrindinėje Telšių aikštėje burtų lazdelių bus galima rasti iki sausio 30-osios.

Burtų lazdelės Telšiuose
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)