Idėja taip įprasminti besibaigiančius tautodailei skirtus metus ir žmonių bendrystė sukūrė subtilų, unikalų grožį sielai ir akim. Kiekviena jų paliesta pirštų ir širdies šilumos, su savo istorija - vasaros žolelių arbatos ar kvepiančio vaško žvakės lašu, rašoma pranešime spaudai.

Izoldos Kučinskienės nuotr.

Taip paminėti besibaigiančius tautodailės metus Viekšnių kultūros centro darbuotojams mintis kilo dar vasaros pradžioje, o tada prasidėjo kūrybinis įgyvendinimo procesas. Ankstyvo rudenio vakarais būrelis rankdarbių mylėtojų rinkdavosi kultūros centre maloniam darbui. Siūlų, vąšelių, arbatos ir gerų emocijų apsuptyje gimė pirmosios snaigės – servetėlės. Susibūrimų planus pakoregavo karantinas, tačiau žmonės geranoriškai atsiliepė į prašymą atnešti servetėlių iš savo namų spintelių ir stalčiukų. Prie šios minties įgyvendinimo prisidėjo Viekšnių seniūnijos bendruomenės, įstaigos ir kiti Mažeikių rajono rankdarbių mylėtojai.

Izoldos Kučinskienės nuotr.

Šiandien Viekšnių gyventojai gali didžiuotis ir džiaugtis unikalia, 185-iomis servetėlėmis – snaigėmis puošta žaliaskare, kurią padovanojo Donatas Balvočius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)