Įstaigoje atnaujinta virtuvė, įrengtas persirengimo kambarys su spintelėmis kiekvienam darbuotojui, poilsio patalpos, dušas, sudarytos sąlygos išsiskalbti, išsidžiovinti rūbus.

Jau daugelį metų GMP darbuotojus varginusios netinkamų patalpų problemos baigėsi. Dabar jie gali saugiai patekti į GMP automobilį, kas užtikrina operatyvesnį atvykimą pas pacientą, esant skubiam iškvietimui, šiltose ir jaukiose patalpose galima tinkamai dirbti ir pailsėti. Iki kitų metų darbuotojams bus pasiūtos naujos, šiltos, patogios aprangos, kurios taip pat prisideda prie saugaus, greito ir kokybiško darbo.

Grįžtama į tas pačias patalpas, kuriose kažkada jau buvo dirbta. „Šiuo persikraustymu išspręsta daug problemų: nebėra nesaugių laiptų, nebebėga per stogą vanduo, darbuotojams nebereikės šalti šaltuoju sezono metu, GMP automobilis laikomas po stogu, mažesnė rizika darbuotojui paslysti šlapiame, snieguotame ar apledėjusiame kieme, skubant į iškvietimą.

Tačiau turime nenuleisti rankų ir ateityje ieškoti dar geresnių sprendimų. Kad ir po stogu laikomi automobiliai, trūksta kiemo, kur būtų galima juos valyti, poilsio metu darbuotojams nėra kur išeiti, nes prie įstaigos susidaro spūstys. Šis sprendimas leido daugelyje situacijų šiek tiek „atsikvėpti“, tačiau tobulėti dar turime kur“,— situaciją apibūdina Telšių rajono PSPC direktorė Laima Jurytė-Zakarauskienė.

GMP skyriaus vedėjas Linaras Vaitkus apie situaciją:

Telšių GMP dirbu jau dvidešimt pirmus metus. Kai darbinausi, GMP skyrius buvo tokiose prastose patalpose, kad man buvo pasakyta jog čia „laikinai“. Ir tas „laikinai“ tęsėsi 20 metų. Svajonė buvo, kad Telšių GMP skyrius, kaip ir visi kiti, kada nors turės žmogiškas sąlygas dirbti. Buvom visiems reikalingi ištikus bėdai, bet skyriaus buitis, darbo ir poilsio sąlygos mažai kam rūpėjo. Pagaliau, kai buvo paskirta naujoji direktorė, matydamas požiūrį į darbą, entuziazmą ir energiją, patikėjau, kad kažkas keisis į gerą. Ir mano svajonė išsipildė. Telšių rajono PSPC GMP skyrius dabar įsikūrė naujose, puikiose patalpose. Tikiu, kad dabar GMP skyriaus darbuotojai nesijaus neįvertinti, užmiršti ir skirs visas jėgas bei žinias dirbti šiuo sunkiu visiems laikotarpiu.