Montuojama moderni įranga

Ukrainos investuotojai ir jų partneriai Europoje į Žemaitijos sostinę perkelia moderniausias technologijas ir inovatyviausią įrangą. UAB „Escolit“ vaistų gamykloje vyksta montavimo darbai, kurie turėtų būti baigti dar šiais metais.

Ateinančiais metais UAB „Escolit“ pradės gaminti kelių grupių vaistus tabletėmis ir kapsulėmis: antibiotikus, medikamentus tuberkuliozei gydyti, taip pat širdies ir kraujagyslių ligų, priešuždegiminius ir kt. vaistus. Šiandien į Lietuvą tokie medikamentai yra eksportuojami iš kitų šalių.

Laboratorijose taip pat bus atliekami gamtos mokslų ir inžinerijos moksliniai tyrimai.

Pusę milijono tablečių ir kapsulių

Planuojama, kad gamykloje bus gaminama iki 0,5 milijono tablečių ir kapsulių, o įmonės pelnas sieks 100 mln. Eur.

UAB „Escolit“ montuojama patys naujausi įrengimai, pagaminti Italijoje ir Pietų Korėjoje. Šiuos darbus atlieka specialistai iš Lietuvos, Rumunijos ir Ukrainos. Žemaitijos sostinėje bus kuriami, gaminami, pakuojami vaistai, kurie pasieks Lietuvos, ES ir kitų šalių vartotojus.

Kokybė ir kontrolė

Gamykloje ypatingas dėmesys bus skiriamas kokybės kontrolei, veiks inovatyvi mikrobiologijos laboratorija. Ateityje planuojama susitelkti ir ties naujų vaistų kūrimu ir gamyba.

UAB „Escolit“ jau sumontuota vėdinimo įranga užtikrina, kad gamyboje ne tik bus naudojamas švarus bei išgrynintas oras, bet ir į aplinką jis bus grąžinamas toks pat švarus ir išvalytas.

Dėmesys darbuotojams

Įmonė bendradarbiauja su atsakingomis įstaigomis, kad laboratorijose ar kitose aukštos kvalifikacijos reikalaujančiose pozicijose būtų įdarbinti Telšių rajono gyventojai. Žinoma, kad žmonės galėtų dirbti vaistų gamyboje, laboratorijose ar kitose pareigose, reikalingas specialus išsilavinimas. Iš viso šios įmonės administracijoje ir gamyboje numatyta sukurti iki 100 naujų darbo vietų.

Šiuo metu UAB „Escolit“ dirba 18 aukštos kvalifikacijos specialistų. Vidutinis darbo užmokestis yra apie 1 600 Eur.

Darbuotojams, kurie yra atvykę iš Ukrainos ir kitų šalių, bendrovė suteikia gyvenamąjį plotą ir apmoka visas su tuo susijusias išlaidas. Specialistai į Telšius yra atvykę su šeimomis, vaikai lanko mokyklas ir darželius. Šeimos teigia čia esančios laimingos, vaikai puikiai kalba lietuviškai su žemaitišku akcentu.

2021 metais planuojamas startas

Akcininkai ir įmonės darbuotojai teigia dedantys visas pastangas, kad gamykla būtų kuo greičiau pabaigta, gautos visos reikalingos darbui pradėti licencijos. Startas planuojamas 2021 metais.