„Tie laiptai prie seniūnijos šiek tiek geresnės būklės. Buvo prieš dvejus ar trejus metus tvarkyti, nors šiandien vėl tas pats... O esantys Sukilėlių gatvėje – katastrofiški, vienas ant kito „užlipę“, į turėklus irgi neįsikibsi – išgverę išklerę. Ar turi įvykti nelaimė, kad kas nors sureaguotų? Reikėtų pagaliau rimčiau jų imtis“, – „Žemaičiui“ dėstė plungiškė Rūta.

Moteris sakė pati nei seniūnijai, nei kur kitur skambinusi. Pasitiki ne valdžia, o mūsų laikraščiu.

Po šio skambučio tiek vienus, tiek kitus laiptus „patikrinome“ savo kojomis. Ir įsitikinome, kad Rūta nė kiek nepersūdė. Ypač kalbėdama apie laiptus, esančius Sukilėlių gatvėje. Jie – išbyrėję, ištrupėję. Tokiais lipdamas ir velnias sprandą nusisuktų. Akivaizdu, jog kopti jais vyresnio amžiaus žmonėms išties sudėtinga. Sprūstelės kur koja į šalį ir nė nepajusi, kaip nugarmėsi apačion.

Plungės miesto seniūnė Dangirutė Jurkuvienė, išgirdusi apie laiptus į Paprūdžio gatvę, išsyk atsakė, kad jie tvarkomi jau nebus. Mat iš tikslinės teritorijos projekto lėšų numatyta tvarkyti visą Paprūdžio gatvę. Minėtieji laiptai taip pat patenka į šį projektą.

O dėl laiptų, esančių Sukilėlių gatvėje, ji iškart nieko konkretaus pasakyti negalėjo. Kalbėjo, kad pirmiausia reikia apžiūrėti ir tik tuomet spręsti, įmanoma išsiversti savo turimais darbininkais ar jau reikės pirkti rangos darbus. Pažadėjo laiko laiptų apžiūrai rasti po dviejų dienų. Tačiau, reikia pasakyti, seniūnė sureagavo greitai ir atsakymo dėl laiptų būklės sulaukėme jau kitą rytą.

„Buvom Sukilėlių gatvėj ir laiptus apžiūrėjom. Nusprendėm – pirksim paslaugą. Ten daug metų nieko nedaryta, netvarkyta. Gal ir apskritai neliesta. Reikia tvarkyti iš esmės“, – pažadėjo D. Jurkuvienė.

Žinoma, per dieną ar dvi, anot seniūnės, nauji laiptai toje vietoje neatsiras, nes jiems sutvarkyti reikės ieškoti finansavimo, pirkti darbus. Tad tikėtis, kad jau šiemet plungiškiai galės patogiai jais vaikščioti, neverta. Tačiau kitąmet ledai gali pajudėti.