Vaikų gydytojos susirūpinimą perdavėme Plungės miesto seniūnei Dangirutei Jurkuvienei. Miesto šeimininkė sakė problemos čia neįžvelgianti. Pasak jos, tokie jau tie vaikai – jiems patinka sėdėti „turkiškai“, tiesiog ant žemės. Be to, IKI pastogė esanti tiesiog ideali ir nuo lietaus apsaugo puikiai. O imtis kažkokių darbų vienoje stotelėje šiuo metu neverta, mat jau kitąmet visame mieste planuojama įrengti naujas autobusų stoteles, tad neliks pamiršta ir šioji.

Sąlygas šiems darbams pirkti rengs Plungės miesto seniūnija. D. Jurkuvienė sakė, jog tikisi, kad naujomis autobusų stotelėmis Plungė pasipuoš jau pavasarį. O jas sutartyje numatytą terminą prižiūrėti įsipareigos tie, kurie norės stotelėse turėti plotą savo reklamai. Sukirtus rankomis, verslui nekainuos reklama, o Savivaldybei nereikės sukti galvos dėl stotelių priežiūros.

„Ir patys reklamos tiekėjai skuba. Jiems Plungė įdomi“, – kalbėjo seniūnė ir užsiminė, kad dėl dėkingos mūsų miesto geografinės padėties čia reklamuotis nori ne tik vietinės įmonės.

Plungės rajono savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Tomas Jocys „Žemaičiui“ pasakojo, jog architektai jau yra parengę būsimų stotelių dizainą. Jos bus standartinės, su stogeliu. Siekiama, kad visame mieste vietos, kur žmonės laukia autobusų, būtų vienodo tipo ir stiliaus. Tad projektą įgyvendinus mėlynos spalvos ar kitų miestą nepuošiančių, bet labiau jo vaizdą darkančių gėdingų stotelių nebeliks.

Pasak T. Jocio, tokia praktika, kai stoteles prižiūri verslas, nėra jokia naujiena. Šitaip jau yra Vilniuje, Kaune bei kai kuriuose kituose Lietuvos miestuose.

Beje, esą ne visose Plungės miesto stotelėse atsiras vietos reklaminiam plotui. Kai kur tiesiog nėra galimybės įrengti šoninių sienelių, ypač jei stotelė prigludusi prie kokio pastato ar per siauras šaligatvis. Tokios stotelės turės tik stoginę.

Nors naujų autobusų laukimo stotelių Plungėje laukiama tik pavasarį, kaip jos atrodys, gyventojai galės pamatyti jau netrukus, mat tvarkomose Laisvės, Rietavo ir Minijos gatvėse tokios stotelės bus įrengtos pačios pirmosios ir jau artimiausiu metu.

Tokios naujienos – gera žinia ne tik autobusais važinėjantiems mokyklinukams, bet ir kitiems keleiviams, žinantiems, ką reiškia darganotu oru ar lyjant laukti atvažiuojančio autobuso. Džiaugtis turėtų ir visi miestiečiai, seniai svajojantys apie estetišką, ką ten – gražų miesto vaizdą. Tiesa, į akis Plungėje vis dar krenta ir apšiurę reklaminiai stendai bei skelbimų lentos, bet, matyt, eilė ateis ir jiems.