Žmonės sakė, kad numatoma Mažojo turgelio vietoje neva statyti alaus bravorą su alude. Smulkiesiems prekybininkams bus pastatyti paviljonai kitoje sklypo dalyje, tačiau esą vietos užteks tik prekiaujantiems maisto produktais.

Iš tikrųjų Savivaldybės svetainėje paskelbti pranešimai dėl dviejų objektų statybos Mažojo turgelio teritorijoje. Pagrindinėje dalyje, kurioje dabar prekiaujama, kaip matote iš Savivaldybės svetainėje pateiktame pranešime būsimo pastato vizualizacijos, numatomas didžiulis naujas pastatas. Kitoje vizualizacijoje matomi būsimi turgelio nauji paviljonai.

Savivaldybės svetainėje paskelbtame pranešime sakoma, kad viešas susirinkimas dėl abiejų objektų vyks rugpjūčio 21 dieną, tačiau pasiūlymus galima teikti tik iki susirinkimo pradžios. Abiejų objektų architektas yra Algirdas Žebrauskas. Deja, Savivaldybės svetainėje nepaskelbta jokios informacijos, kas iš tikrųjų bus naujame turgelio vietoje pastatytame pastate, kiek vietų prekiautojams bus naujuose paviljonuose, kada numatoma pradėti statybas ir panašiai. Todėl paprašėme plačiau pakomentuoti verslininką Stanislovą Jurkų, kuriam ir priklauso Mažasis turgelis. Jis patvirtino, kad Mažojo turgelio vietoje bus pastatyta kavinė-aludė su alaus bravoru. Per stiklinę pertvarą matysis, kaip verdamas alus. Smulkieji prekiautojai daržovėmis ir vaisiais nebus išvaryti: Mažasis turgelis išliks, tačiau bus pastatyti nauji paviljonai toje vietoje, kurioje kažkada buvo aludė, telšiškių praminta „snargline“. Tiesa, vietos prekiautojams rūbais nebeliks. „Dėl naujos vietos jų prekyvietei turėtų spręsti rajono valdžia“,— mano S. Jurkus.

Verslininkas tikino, kad pirmiausia bus pastatyti paviljonai, į kuriuos galės persikelti prekiautojai. O pagrindinėje Mažojo turgelio dalyje kavinė-aludė su alaus bravoru bus statomi kitais metais ar dar vėliau. Pasak S.Jurkaus, jam norisi sutvarkyti šią pačiame miesto centre esančią vietą, kuri dabar nelabai kaip atrodo. Žmonių pamėgta „Žibutė“ išliks kaip buvusi kaimynystėje su naujais pastatais.