Vėjo parkas priklauso atsinaujinančios energetikos grupei UAB „E energija“ ir yra vystomas grupei priklausančios įmonės UAB „L-VĖJAS“. Statybų metu darbų organizavimu rūpinsis „The Natural Power Consultants Limited“ (Škotija) kartu su „Baltic Engineers“ (Lietuva) įmonių grupės projektų valdymo specialistais.

„Esame įgyvendinę jau keturis vėjo jėgainių parkus, bet šis išsiskiria tiek savo pažangumu, tiek dydžiu. Pavyzdžiui, Vilniaus televizijos bokšto besisukanti kavinė yra įsikūrusi 165 metrų aukštyje – bendras jėgainės aukštis bus apie 220 metrų. Toks dydis yra tiek technologinis, tiek ir logistinis iššūkis“, – teigia UAB „BE Constructive” ir „Baltic Engineers“ generalinis direktorius Darius Kvedaras.

Jėgainių parke iškils 13 naujos kartos 5 MW Cypress vėjo jėgainių kurias gamina „General Electric“ (GE). Tai vienos iš pažangiausių ir galingiausių žemyninių vėjo jėgainių rinkoje kurių rotoriaus diametras yra 158 metrai, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Baltic Engineers“ įmonių grupė projektą valdys bendradarbiaudama su 25 metų patirtį atsinaujinančios energetikos srityje turinčia Škotijos įmone „Natural Power“. Lietuvos specialistai rūpinsis projekto koordinavimu aikštelėje bei darbų technine priežiūra. Škotijos įmonei tai bus pirmasis statybų valdymo projektas Baltijos šalyse.

„Natural Power“ statybų direktorius Ralph Spernagel teigia, kad „Natural Power“ „džiaugiasi šio svarbaus projekto pradžia ir nekantrauja pradėti bendradarbiavimą su „Baltic Engineers“. Turime atsinaujinančia energija pilnai aprūpinamo pasaulio viziją kuri puikiai sutampa su šio projekto tikslais. Jo dėka Lietuvos vartotojus pasieks dar daugiau patikimos žaliosios energijos. Pažangios GE vėjo turbinų technologijos dėka Telšiuose bus galima itin efektyviai panaudoti vėjo galią ir taip prisidėti prie bendro tikslo - klimatui visiškai neutralios energetikos.“

Europos Sąjungos valstybės įsipareigojo iki 2050 metų sumažinti grynąjį išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį iki nulio ir taip pereiti prie klimatui neutralios ekonomikos. Šį ambicingą tikslą elektros gamyboje pavyks pasiekti tik šimtu procentų perėjus prie atsinaujinančių energijos šaltinių. Vėjo energetikos specialistų manymu, apie pusę reikiamos elektros energijos ateityje Europa turėtų pasigaminti modernių vėjo jėgainių dėka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)