Įprastai šiuo metu vykdavo didžiulė vasaros šventė, šurmuliuodavo mugė, nuotaikingai būdavo švenčiamos Antaninės, vykdavo atlaidai, muzikuodavo atlikėjai, nuotaiką miestelėnams ir svečiams keldavo įvairios atrakcijos. Šiemet viskas kitaip, bet nuotaika ne mažiau puiki ir tas telšiškių kuriamas pozityvas ragino šypsotis bei sveikinti savo mylimą Žemaitijos sostinę. Renginį organizavo Telšių kultūros centras, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Du koncertai

Tam, kad būtų išvengta didelių žmonių susibūrimų, miesto pasveikinimo šventė vyko dviejose vietose tuo pačiu metu: mažajame amfiteatre prie Zakso kalno susirinkusius sveikino suaugusiųjų kolektyvai (renginį vedė ir režisavo Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiutė), o Turgaus aikštėje prie miesto laikrodžio linkėjimus siuntė vaikai (renginį režisavo Telšių kultūros centro režisierė Alina Gintalienė, vedė – Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos abiturientė Gabija Zebleckytė).

Abiejuose renginiuose miestui kolektyvai sukūrė ypatingą aurą, visi Telšių gyventojai ir šventės žiūrovai pakviesti išmokti džiaugtis miestu, kuriame gyvename, didžiuotis juo ir jo ambicingais, išradingais bei kūrybingais žmonėmis, šiandien dovanojusiais Žemaitijos sostinės pasveikinimo šventę.

Dovana miestui

Telšių orientacininkai vis suko galvą, ką galėtų padovanoti gimtajam miestui. Ilgai svarstė ir sugalvojo – dovanų jie kartu su Lietuvos orientavimosi sporto federacija įteikė stacionarią orientavimosi sporto trasą „Pažink Telšius“. Kas tai, paklausite? Šios trasos unikalumas slypi tame, kad ji įrengta senamiestyje, kuris yra vienas iš 7 saugomų senamiesčių.

Telšių mieste ant tam tikrų pastatų sienų, suoliukų, kažkur ežero pakrantėje yra pritvirtintos metalinės plokštelės (keliose vietose mediniai kuoliukai), kurie yra orientavimosi sporto punktai. Žemaitijos turizmo centre galima gauti žemėlapį, kuriame sužymėti tie vadinamieji punktai. O jų net 19! Startas ir finišas – Žemaitijos turizmo informacijos centras. Tai tarsi lobio ieškojimas su žemėlapiu. Trasa suplanuota taip, kad būtų apžiūrėtas visas miesto centras, senamiestis, atrasti nematyti kampeliai. Projekto idėjos autorius ir finansavimo šaltinis – Lietuvos orientavimosi sporto federacija, įgyvendintojas – orientavimosi sporto klubas „Telšiai“.

Turgaus aikštėje vykusiame renginyje buvo perkirpta simbolinė orientavimosi sporto trasos atidarymo juostelė. Atlikti svarbų darbą patikėta Telšių rajono savivaldybės merui Kęstučiui Gusarovui, Telšių rajono savivaldybės tarybos Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkės pavaduotojui Tomui Lekavičiui ir Orientavimosi sporto klubo „Telšiai“ pirmininkui, stacionarios orientavimosi sporto trasos idėjos autoriui Telšiuose Regimantui Kavaliauskui.

„Džiaugiuosi, kad pastaraisiais metais orientacininkai yra vis labiau pastebimi rajone ne tik kaip sportininkai. Jie aktyviai įtraukia visuomenę, daro gražius didelius renginius. Ir dabartinis įgyvendintas projektas yra ne tik jiems, bet visiems miesto gyventojams ir svečiams, mėgstantiems orientavimosi sportą. Sveikinu su švente, su šia idėja visus klubo narius!“ – kalbėjo T. Lekavičius.

Sėkmingu projektu džiaugėsi R. Kavaliauskas: „Kartu su Lietuvos orientavimosi sporto federacija ir Telšių orientavimosi sporto klubu džiaugiamės galėdami padovanoti unikalią, vienintelę Žemaitijoje esančią stacionarią orientavimosi sporto trasą. Ją galės įveikti ir jaunas, ir didesnis, ir vyresnis, ir mažesnis pagal savo galimybes. Tikimės, kad su šia trasa bus įdomiau pamatyti mūsų miestą. Yra labai daug įdomių ir nematytų kampelių. Ačiū Žemaitijos turizmo informacijos centrui už iniciatyvos palaikymą. Tikimės, kad ši trasa pasitarnaus ir turizmui, o turistai galės pamatyti mūsų miestą kitaip“.

Pirmasis simbolinis žemėlapis perduotas merui, kuris atsidėkodamas kvietė visus naujai pažinti savo miestą ir sveikindamas su švente miestelėnams padovanojo po bijūno žiedą. O jų buvo net 219 – tiek, kiek šiemet sueis metų nuo įteiktų Magdeburgo teisių Telšiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)