„Šiemet pradėta viaduko per geležinkelį statyba – svarbus projektas Mažeikių miestui. Pastačius viaduką, traukiniai netrikdys automobilių ir pėsčiųjų bei dviratininkų eismo, susisiekimas taps greitesnis ir saugus“, – sako susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

Šiuo metu Mažeikiuose yra tik dvi vieno lygio geležinkelio pervažos, kuriomis vyksta susisiekimas tarp abipus geležinkelio esančių miesto dalių. Daugiausia eismo problemų kyla vakarinėje miesto dalyje Algirdo g. esančioje pervažoje, kuri jungia pramoninę ir gyvenamąją miesto dalis. Dėl didelių transporto srautų šioje pervažoje ir intensyvaus traukinių eismo vidutiniškai apie 2 valandas per parą mieste sutrinka eismas. Tiek automobiliai, tiek pėstieji neturi galimybės saugiai ir nepertraukiamai kirsti geležinkelį, rašoma ministerijos pranešime.

Šiai problemai spręsti Algirdo g. bus pastatytas automobilių viadukas per geležinkelį su pėsčiųjų ir dviračių taku, dvi vieno lygio sankryžos bus rekonstruotos į žiedines. Taip pat numatoma nutiesti jungiamuosius kelius, įrengti triukšmą slopinančias sienutes.

Projektą „Viaduko virš geležinkelio Mažeikių m. Algirdo g. įrengimas“ įgyvendina Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos kartu su partneriais Mažeikių rajono savivaldybės administracija ir AB „Lietuvos geležinkeliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)