Kolegiją uždarius, šiame centriniame pastate kurį laiką šurmuliavo Plungės technologijų ir verslo mokyklos Rietavo filialo mokiniai. Bet šįmet nuspręsta mokslo metų centriniuose rūmuose nepradėti. Besimokančiųjų šios mokyklos filiale – nedaug, vos 68 moksleiviai. Būtent dėl to priimtas sprendimas iš centrinių rūmų išsikraustyti į kitus, vadinamus antraisiais, mat didelio pastato išlaikymas brangiai kainuoja.

Kol kas pastatą dar valdo Plungės technologijų ir verslo mokykla, tačiau, kaip atskleidė meras Antanas Černeckis, dėl jo jau turima rimtų planų.

„Niekas dar negali pasakyti, kas tose patalpose bus. Tačiau mes bandom kurti inovacijų slėnį. Šiandien dar negaliu įvardinti ir dalyvių – vieni pasitraukia, atsiranda nauji… Apskritai visų rūmų užimti ir neįmanoma. Juk ten galėtų ir gamyba vykti, ir kokia įmonė įsikurti, ir laboratorija. Kalbamės su Rietavo partneriais švedais, siūlom patalpas tiek Lietuvos verslininkams, tiek užsienio žmonėms. Norėtume, kad viskas vyktų greičiau, tačiau reikia finansavimo. Savivaldybė viena nepatrauks“, – ateities vizijomis dalijosi meras.

O ketvirtadienį vykusio Tarybos posėdžio metu Savivaldybės žinion jau buvo perduotas kai kuris Plungės technologijų ir verslo mokyklos patikėjimo teise valdytas ilgalaikis nekilnojamasis turtas, priklausęs buvusios Žemaitijos kolegijos mokslo bazei: L. Ivinskio g. 12 esantys du garažai bei Stadiono g. 8 įsikūrusios dirbtuvės.

Anksčiau garažai technikai ir inventoriui laikyti buvo nuomojami iš UAB „Plungės kooperatinė prekyba“. Jie Savivaldybės biudžetui atsieidavo po 265 Eur per mėnesį, tad nesunku suskaičiuoti, kad per metus įmonei tekdavo sumokėti 3 180 eurų.

Dabar, perėmus garažus ir dirbtuves iš buvusios kolegijos, Savivaldybei nebereikės nuomotis kitų. Perimtuose garažuose savo darbui reikalingas transporto priemones laikys Rietavo L. Ivinskio gimnazija, Socialinių paslaugų centras, Oginskių kultūros istorijos muziejus, Rietavo miesto ir kaimiškoji seniūnijos. Čia transporto priemonės bus ne tik laikomos, bet ir remontuojamos.

Už statinių priežiūrą ir išlaikymą bus atsakinga Savivaldybė.